Как да оформим веждите според формата на лицето?


Как да оформим веждите според формата на лицето?
Снимка: Getty Images / Guliver

Както при прическите, формата на женските вежди не е универсална и може да има стотици различни варианти. Разбира се, красивите арки могат да бъдат ваш верен съюзник, подчертавайки очите, стига да са с правилните размер и форма. Това зависи най-вече от формата на лицето ви, с която трябва да се съобразите, за да имате наистина перфектни вежди!

Квадратна форма

Квадратната форма не е от най-често срещаните. Тя се характеризира със силна челюст, ясно изразени скули и брадичка. Ето защо извивката на веждите трябва да е изключително мека и плавна, за да омекоти цялостния вид на лицето. Забравете за тънките, перфектно оформени вежди и заложете на по-плътните арки. Ако си помагате с молив или сенки за вежди, предлагаме ви да създадете ефект „омбре“, започвайки с по-тъмен нюанс в началото, който постепенно да изсветлява към края на веждите.

Кръгла форма

Ако лицето ви е кръгло, то най-добре заложете на вежди с хубава, висока извивка, която да създаде нужния баланс. Все пак, кръглите лица се нуждаят от малко помощ при подчертаването на костната структура. Избирайки форма с ъгъл, ще получите бонус – доста по-видими скули!

Продълговата форма

Дългите лица имат своя собствена красота, с която е редно да се съобразите, избирайки форма на веждите. Забравете за класическите арки тип „полумесец“. Вместо това, се фокусирайте върху оптическото разширяване на лицето с помощта на ниска извивка и почти хоризонтална форма.

Сърцевидна форма

Този тип лице изглежда наистина адски сладко и миловидно, но според всички гримьори именно при него оформянето на веждите е най-трудно. Това се дължи на факта, че акцентът почти винаги пада на челото и очите, докато веждите са завършващият елемент, затова трябва да са перфектни. Те не бива да са нито прекалено тънки, нито пък особено плътни. Важното е краят им да съвпада с крайчетата на устата, създавайки форма на обърнат трапец.

Овална форма

Стигнахме и до най-големите късметлийки! Дамите с овални лица могат да си позволят каквато искат форма на веждите, подчертавайки перфектната костна структура на лицето. Единственото, за което трябва да внимават, е да не разделичават веждите една от друга, защото по този начин лицето изглежда твърде кръгло.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама