Как да почистваме лицето си правилно


Как да почистваме лицето си правилно
Снимка: iStock/Guliver

Всички знаем, че красивата кожа е определяща за външния вид на една жена. Няма да ви изненадаме, ако ви кажем, че всичко започва от грижата за нея, което на теория изглежда лесно като детска игра. На практика обаче, нещата съвсем не са толкова прости, защото пазарът ни залива с такова разнообразие, че лесно можем да се изгубим в избора си. Ето и кои са основните стъпки в почистването на лицето.

Енергизиращо почистване сутрин

Голям процент от дерматолозите твърдят, че най-добре е да започвате деня си със старателно почистване с гел за лице. Освен че ще се събудите по-лесно, кожата ви ще е благодарна през целия ден, чувствайки се пълна с енергия.

Сигурно сте чували, че една от най-важните задачи на клетките в човешкото тяло е производството на енергия. Тази задача е изключително сложна и значима и включва повече от десетки химични процеси, всички свързани и протичащи в определена последователност. Ако те не бъдат извършени в точно определен и необходим ред, клетките ни няма да получат енергията, от която се нуждаят. Магнезият е един от основните минерали, участващи в процеса на производството на енергия от клетките. Елементът успокоява склонната към алергии кожа и помага при увреждания, тъй като прониква в по-дълбоките слоеве и заздравява увредените кожни клетки. Серията почистващи продукти на SVR е обогатена с магнезий, което ще даде страхотен старт на вашата кожа!


Подберете правилната козметика

Всяка кожа има своите "изисквания" и нужди, с които е редно да се съобразим при избора си на козметика. Понякога тя може да е "повехнала", без еластичност, с чести кожни раздразнения, твърде суха или пък с първи признаци на стареене. Причина за това влошено кожно състояние отново може да е магнезият и по-скоро неговата липса.

Бръчките се появяват в резултат на прекомерното въздействие на свободните радикали върху кожните клетки. Тези биоактивни молекули ускоряват стареенето на кожата и може да станат причина за чести кожни възпаления. Магнезият е кофактор за различни ензими, които регулират репликацията и поправките на ДНК в кожните клетки и противодействат на щетите от свободните радикали.

Не тормозете лицето си излишно

Грешно е схващането, че почистващите продукти с алкохол се справят по-добре с мазната кожа. Всъщност, те водят до временно пресушаване, което пък предизвиква производството на още повече себум. В крайна сметка, най-добре заложете на продукти без парабени, оцветители и алкохол.

Чиста кожа за добър сън

Понякога сте толкова изморени, че единственото нещо, за което си мечтаете, е да си легнете в топлото легло. Но дори да не сте използвали декоративна козметика през деня, това съвсем не означава, че кожата ви е чиста и можете да си легнете така. Мицеларният разтвор е доста добър вариант за почистване както на нежната зона около очите, така и на останалата част от лицето. Дори да имате колебания относно избора на подобен продукт, имайте предвид, че серията на SVR Physiopure, обогатена с магнезий, е подходяща дори при чувствителни кожи.



Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички