Как да си направим хубави плътни вежди


Как да си направим хубави плътни вежди
Снимка: iStock/Guliver

Правилната форма и цвят на веждите могат изцяло да преобразят всяко лице. Най-често за оформянето и подчертаването им се използват моливи или сенки. Предлагат се още и продукти под формата на гел, тониращи спирали за вежди и бои за вежди.

Сенките за вежди обикновено се предлагат в комбинация от два цвята - по-тъмен и по-светъл. По-светлият цвят се използва в началото на веждите, където те са по-гъсти, до средата, а по-тъмният - в края, където обикновено косъмчетата са по-малко. Целта е да се постигне равномерен цвят, тъй като, ако се използва само един цвят сенки, веждите ще изглеждат по-контрастни в началото. За нанасянето на сенките е необходима плоска скосена четка за вежди – тези, които се продават в магазините за художници също ще ви свършат работа и са на много добри цени. Попълването на веждите със сенки е най-подходящо за постигане на по-естествен вид и е лесно преливането на продукта - накрая разрешете нагоре веждите с гребенче за вежди. Може да завършите с безцветна спирала или вакса за вежди, с която да фиксирате косъмчетата. Избягвайте твърде сивкавите цветове продукти за вежди, тъй като те състаряват лицето. Правилото е веждите да са един тон по-тъмни от цвета на косата, а за червенокосите - кестеняви.

Моливът за вежди, ако не е автоматичен, трябва да бъде добре подострен, за да сте прецизни. Добре е да е по-твърд, за да не се размазва. Използването на молив за вежди е по-издръжливият вариант за грим. Съществуват вече и гелообразни водоустойчиви продукти за частта от дамите, които държат да изглеждат безупречно дори на плажа или около басейна. Срешете нагоре веждите, подравнете малко косъмчетата, ако има нужда с козметична ножичка и започнете да очертавате веждите с молива първо от долната част, един пръст след началото им, следвайки извивката им. След това повторете от горната част, отново не от самото начало на веждата, а един-два пръста след него, запълнете в края, ако има нужда. Може да използвате малко сенки в началото на веждите, ако искате да са по-ясно дефинирани. Срешете внимателно отново, за да прелеете очертанията от молива с веждите. Накрая с тънка плоска четка със заоблен край и малко светъл коректор или фон дьо тен минете точно под контура на веждата - по този начин границата между горния клепач и контура на веждата става по-отсечена и се подчертава формата на веждата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама