Как да си направим небрежни къдрици (видео)


Как да си направим небрежни къдрици (видео)

Ако искате да сте актуални и модерни, тогава се обърнете към къдриците. Естествено, ако имате време и финанси, отидете на фризьор и помолете да ви изсуши "небрежно" и ефектът на лежерните къдрици ще е налице до половин час. Но ако искате да експериментирате и сами да се научите как да си направите мега къдриците, следвайте тези варианти и съвети.

Къдрици с маша: Това е един от най-лесните начини да се сдобиете с къдрици и в домашни условия, но ви е необходима по-голяма маша, защото именно големите къдрици са на мода през този сезон. Идеята се състои в разделянето на косата на кичури и навиването им на машата. Следвайте процедурата при цялата коса. Фиксирайте къдриците с лак, за да останете с прическа за по-дълго време.

 

Права преса за къдрици: След бума на правата коса, пресата за изправяне намира приложение и при къдренето. Отново е необходимо да разделите косата на кичури. Ето и как става: хващате кичур коса и защипвате с пресата няколко сантиметра под корените. Продължението на кичура го прехвърляте над пресата и под нея, завъртате самата преса, държейки кичура, и издърпвате пресата по продължението на косата. Воала, ето ги и къдравите кичури. Нанесете лак за фиксация и сте готови за работа, шумно парти или романтична среща с любимия.

 

Къдрици с дифузер: Тази процедура е изключително лесна за приложение вкъщи. Характерно за нея е романтичният и секси вид, който придава на косата ви. Къдравата коса с дифузер е и удачен избор, ако не искате да горите косата си, както и ако желаете да сте наистина небрежно секси. Измийте косата си, подсушете я добре и я намачкайте, докато е влажна, с пяна за коса. Много жени използват вместо пяна за коса бира или разбит на пяна белтък. Ефектът е същият, но косата има по-слаба фиксация, затова е необходимо и фиксиране с лак за коса. След като сте намачкали косата, вземете сешоара с дифузера и държейки косата си намачкана на топка до скалпа, изсушете. Така цялата коса.

 

Къдрици с ролки: Традиционен начин за къдрене. Вземете си големи ролки и на леко влажна коса ги поставете прецизно и внимателно. Изсушете добре със сешоар цялата коса и махнете ролките. Отново е добре да фиксирате с лак.

 

Къдрици с ластик: Измийте косата си вечерта, изсушете я леко и я омотайте на топка с ластика. Легнете си така и на сутринта махнете ластика. Лекичко разрешете с гребен и фиксирайте с лак.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама