Как да си забъркаме декоративна козметика у дома


Как да си забъркаме декоративна козметика у дома
Снимка: iStock/Guliver

Почти на всяка жена ѝ се е случвало спиралата за очи или балсамът за устни да ѝ свърши в най-неподходящия момент - например, когато датата за заплата не се вижда на хоризонта. Още по-неприятно е да откриете, че имате непоносимост към някоя от съставките в макиажа, който сте закупили съвсем скоро. В такъв случай, може да последвате примера на хиляди съвременни жени и да си направите страхотен декоративен грим в домашни условия. При това, съвсем полезен и икономичен!

Гланц за устни

Необходимите съставки, от които ще имате нужда, за да забъркате този балсам са:

- 1 ч.л. пресен гел от алое вера ( продава се в био-магазините)

- ½ ч.л. кокосово масло

- 3 капки витамин Е

- 1 ч.л. какаово или бадемово масло за аромат

Сложете всички продукти в съд и затоплете на водна баня. След като съставките са се стоплили достатъчно добре, за да се смесят както трябва, сложете в подходящо бурканче и оставете да изстине.

Спирала за очи

За целта първото, което ще ви трябва е празен флакон от стара спирала. Желателно е да почистите остатъците, особено от четката, с вряла вода. Двете съставки, от които ще се нуждаете е таблетка активен въглен и 1 ч.л. гел от алое вера.

В чаша или друг съд разбъркайте, докато получите желаната черна смес. След това внимателно пресипете в старата опаковка и сте готови да завладявате с поглед!

Бронзант

Обзалагаме се, че не сте предполагали, че може да намерите еко алтернатива на този продукт. Но ето, че всичко е възможно!

Съставките, които ще ви трябват са следните:

- празна опаковка от пудра или крем

- канела

- пудра захар

- етерично масло

След като сте постигналия желания нюанс, посредством канелата и пудрата захар, добавете няколко капки от любимото ви етерично масло, без значение дали е от лавандула или мента и новият ви бронзант е напълно готов.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама