Как парфюмът ви да трае по-дълго


Как парфюмът ви да трае по-дълго
Снимка: iStock/Guliver

Чудили ли сте се някога защо ароматът на парфюма ви се изпарява за няколко часа? Напълно възможно е да се сблъсквате с този проблем поради простата причина, че допускате генерални грешки при използването му, които може би не знаете. Ако искате да ухаете приятно през целия ден, има някои неща, които може да направите.

1. Пръскайте го върху дрехите 

Почти всички жени пръскат от ароматната течност по кожата си. Когато правите това, ароматът се изпарява наистина много бързо, само за 1-2 часа. Препоръчваме ви да пръскате и по дрехите, защото материята задържа аромата по-дълго време. Възможно е още да има следи от него дори след изпирането на дрехата. Ако пръскате парфюма си върху дрехите, можете да бъдете сигурни, че цял ден ще ухаете приятно.

2. Не разтърквайте китките 

Много дами пръскат парфюм по китките си, след което ги разтъркват. Няма никакъв смисъл да правите това. Пръскането в тази зона е добра идея, но не разтърквайте китките. По този начин съкращавате времето, през което зоната ще ухае приятно. Подходящи части от тялото, които можете да напръскате, са лактите, сгъвката на коленете и врата. Можете да пръснете дори на върха на ушите си. Това е малко странен метод, но гарантирано работи.

НАЙ-ПОДХОДЯЩИЯТ ПАРФЮМ СПОРЕД ЗОДИЯТА!

3. Не хабете продукта 

Много дами пръскат парфюма си във въздуха, при което се създава нещо като облак от парфюм, след което минават през него. По този начин единствено хабите парфюма.

4. Ароматизирайте и косата 

Косата също трябва да ухае приятно. Ето един лесен трик - напръскайте четката си с парфюм и разрешете косата си.

5. Направете си джобен парфюм 

Винаги носете джобен парфюм в себе си. Малките шишенца са много удобни, но ако нямате такова, можете да си направите удобни малки ароматизаторчета в домашни условия. Трябва само да напръскате няколко клечки за уши с парфюм. Сложете ги в малка кутийка. Ароматът ще се запази доста дълго и ще можете да ги използвате вместо джобен парфюм.

6. Съхранявайте парфюма си правилно 

Изключително неподходящо е да съхранявате парфюмите си на влажни места. Друга голяма грешка е излагането им на пряка слънчева светлина. По този начин парфюмът изветрява и съвсем скоро няма да имате възможността да се наслаждавате на приятния дълготраен аромат.

7. Използвайте вазелин 

Преди да напръскате избраните зони от тялото, можете да ги намажете с вазелин. По този начин ароматът ще се запази за по-дълго време.

8. Използвайте парфюм вместо тоалетна вода

Когато изберете любим аромат, често имате избор между парфюм, парфюмна вода и тоалетна вода. Разликата между трите продукта се крие в концентрацията на ароматни масла. Ако искате ароматът да трае максимално дълго, уверете се, че използвате парфюм.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама