Как правилно да почиствате кожата си


Как правилно да почиствате кожата си
Снимка: iWoman

Може ли начинът, по който мием лицето си да бъде тайната за здрава и сияйна кожа? Според редица дерматолози тази на пръв поглед проста стъпка от бюти рутината оказва по-голямо влияние, отколкото си мислите. Има много жени, които просто изплакват лицето си с вода, а това може да доведе до натрупване на бактерии и дрожди, причиняващи акне и себореен дерматит. Други пък залагат на топла вода, която изсушава кожата. Ето и няколко стъпки към правилното почистване.

1. Мийте лицето всяка вечер, по възможност и сутрин

Минимумът като грижа за кожата е старателно миене вечер. Да, дори и ако не носите грим. То трябва да е старателно извършено, с масажни движения и поне 20-30 секунди втриване на гел.

2. Двуфазно махане на грим

Няма начин спиралата ви и фон дьо тенът да се махнат само с почистващ препарат. Използвайте като първа стъпка демакиант на маслена основа. След това продължете с обичайния си почистващ продукт.

3. Правете редовно дълбоко почистване

"Power" почистването стана особено популярно през последните години, благодарение на социалните мрежи. Малките смарт устройства на Foreo завладяха индустрията и постигнаха огромен успех, превръщайки се в еталон за премиум грижа за кожата. Продуктите LUNA съчетават ултразвуково почистване с разнообразие от режими за стягащ точков масаж, като всичко това се контролира от мобилно приложение.

Устройствата LUNA са с ултрахигиенични силиконови влакна. Те премахват мъртвите клетки, отпушват порите, като отстраняват остатъците от грим, и премахват до 99.5% от замърсяването и омазняването, които са причина за появата на акне при възрастните.

Последният и най-иновативен продукт от серията e LUNA 3, като той беше пуснат на пазара през 2020 г., и днес вече е любим на популярни личности като Джесика Алба, Синди Крауфорд, Рита Ора, Миранда Кер и Криси Тейгън.

Ние също изпробвахме Foreo LUNA 3 и сме впечатлени от това колко добре почиства кожата. Устройството е удобно и лесно за употреба. Първо трябва да свалите специалното мобилно приложение и да регистрирате уреда си. След това намокрете лицето си и нанесете почистващия продукт, избягвайки зоната около очите. Следващата стъпка е да включите Foreo LUNA 3, натискайки копчето отзад - ще усетите лека вибрация. Започнете да почиствате лицето с кръгови движения (необходима ви е само 1 минута) - акцентирайки върху челото, бузите и брадичката. Усещането е много приятно и няма нищо общо с по-грубите четки за почистване на лице. Вграденият таймер сам ще се изключи, така че няма нужда да следите часовника. Накрая изплакнете обилно с вода и подсушете с мека кърпа.

Голямо предимство на LUNA 3 е, че може да го използвате неограничено, тъй като няма нужда от смяна на главата. Предлага нежен анти-ейдж масаж за сияен и младежки вид, благодарение на T-Sonic пулсации. Премахва мъртвите кожни клетки, за да подобри усвояването на продуктите за грижа за кожата.

Хубавото е, че LUNA 3 се предлага във вариант за нормална, чувствителна и за мазна кожа. Така можете да изберете този модел, който най-добре отговаря на нуждите ви. 

LUNA 3 е смарт уред за мигновени резултати.

4. Използвайте хладка вода

Много хора искат да използват топла вода при миенето на лицето, вярвайки че тя ще отвори и почисти порите. Истината е, че топлата вода дразни епидермиса ужасно, затова се придържайте към хладка. За финал напръскайте лицето си със студена вода, за да свиете кръвоносните съдове.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама