Как правилно да се грижим за кожата си през зимата


Как правилно да се грижим за кожата си през зимата
Снимка: iStock/Guliver

Студеното време и силният вятър навън, сухият въздух в помещенията, резките промени в температурата и влажността - всичко това се отразява негативно на състоянието на кожата ни. За да оцелеем в най-студения сезон на година, без да навредим на кожата си, трябва да се придържаме към специални зимни грижи.

Всеки път, когато излезем от топло помещение навън и обратно, клетките на епидермиса изпитват т. нар. термичен шок, поради рязка промяна в температурата и влажността. Много експерти смятат, че това е основната причина за дехидратация на кожата. Ето защо през студения сезон трябва да се обърне специално внимание на овлажняването и регенерирането на клетките.

Утринна грижа

С настъпването на студеното време е препоръчително да използвате продукти с мастни компоненти (например Кокосово масло, масло от Шеа, Авокадо и др.), които възстановяват целостта на хидролипидната бариера на кожата, като я предпазват от загуба на влага. Важно е да запомните, че е препоръчително да завършите сутрешната грижа два часа преди да излезете навън. Останалата влага от серуми и кремове трябва да се изпари от повърхността на кожата.

Между другото, гримът (фон дьо тен и пудра) през зимата ще служи като допълнителна защита за вашата кожа. Винаги избирайте качествена козметика с полезни за кожата съставки.

Вечерна грижа

Не мийте лицето си с гореща вода и използвайте сапуни и почистващи препарати, които не изсушават кожата ви..

Преди да си легнете, не забравяйте да нанесете нощен крем с успокояващ или овлажняващ ефект, за да бъде кожата ви красива, сияйна и защитена.

ДОМАШНА МАСКА ЗА ЛИЦЕ С ЧЕРВЕНА ХУМА

Маски

Правилният избор на маска за лиже може да помогне на кожата ви да си върне своя блясък и еластичност. Затова не пропускайте възможността да поглезите кожата си веднъж или два пъти седмично. Изберете подхранващи и ревитализиращи маски.

Маската ще върне мекотата и кадифеността на кожата и най-важното - ще възстанови плътността на кератиновия слой, която неминуемо се променя, когато температурният режим се промени от топъл към студен и обратно.

Грижете се за устните си

Винаги носете със себе си специален подхранващ балсам за устни. Той ще ви достави дълготрайна хидратация и свежест.

Не забравяйте ъглите на устата си: те често се лющят

За да се погрижите за нежната кожа на клепачите, отново изберете подхранващи кремове и балсами, но създадени специално за тази област. Редовните кремове могат да причинят подуване, поради задържащи влага съставки или съдържание на липиди. Ако сте прекалили малко, когато изцеждате продукта, нанесете останалите капки върху кожата над горната устна, за да предотвратите фините бръчки около устата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама