Как завинаги да се сбогуваш с космите


Как завинаги да се сбогуваш с космите
Снимка: iStock/Guliver

Мразим досадните косъмчета по тялото си, които редовно трябва да премахваме. Представете си колко хубаво би било винаги да имаме гладка кожа, да забравим за епилатора, кола маската и самобръсначката. Да, това е напълно възможно. Вашето решение се казва лазерна епилация.

Направихме анализ на трите основни профила епилация на жени цяло тяло. Целта е да ви информираме нагледно колко време и разходи ви струва изборът за епилация. В дългосрочна перспектива модерният метод за епилиране със светлина – лазерна или фото епилация намалява разхода на време и средства за епилация и увеличава скалата на ефективност и естетика.

Вижте сами...

ПРОФИЛ НА БРЪСНАЧА

Заетост: 1 път на 2 дена

Времетраене: 20 мин.

Усещане: Безболезнено.

Естетика: Боцкане. Неравен тен. Забити косми. Обрив. Порязване.

Ефективност: 1 ден

Годишна ангажираност: 360 пъти

Повтаряемост/всяка година: 360 пъти.

Разход/година: 120 лв.

Разход/10 години: 1200 лв.

Потребителят на този избор на метод за епилация е изключително зает с поддръжката на окосмяването си и за съжаление неговият процент на щастие е доста нисък. Редовно бръснене, краткотраен и незадоволителен ефект, черни точици по кожата, забити косми, грапавина по кожата. Най-евтиният метод е доказано най-не ефективният за човека.

ПРОФИЛ "СМОЛАТА"

Заетост: 1 път на 2 седмици

Времетраене: 40 мин.

Усещане: Скубане. Дърпане на кожа.

Естетика: Забити косми. Обрив. Боцкане. Неравен тен. Обелена кожа.

Ефективност: 7 дена

Годишна ангажираност: 25 пъти

Повтаряемост/всяка година: 25 пъти.

Разход/година: 1125 лв.

Разход/10 години: 11 250 лв.

Епилация с кола маска, датираща от 19 век, има добро ексфолиращо действие вурху кожата. При хода с по-слабо окосмяване или тънки косми има продължителност на действие около 14 дена, но масово след 7 ден от процедура космите започват да се показват на повърхността. Особено неприятна е в зоната на интима. Възможност от обелване на кожата има около 70%. Коефициентът на щастие на този вид потребител е 40%. През голяма част от времето тези хора “Чакат космите да пораснат достатъчно, за да запишат час за процедура.”

ПРОФИЛ "НА СВЕТЛИНАТА"

Заетост: 1 път на 2 месеца

Времетраене: 120 мин.

Усещане: Боцкане. Топлина. Гъделичкане.

Естетика: Равен тен. Гладка кожа. Мека кожа. Без косми.

Ефективност: Цял живот.

Годишна ангажираност: 6 пъти

Повтаряемост/всяка година: 1 път на 2/3 години.

Разход/година: 4200 лв.

Разход/10 години: 6300 лв.

В 21 век светлинната епилация все още е единственото средство за трайно обезкосмяване. Космите в човешкото тяло са константна величина. След всяка процедура определен брой косми са трайно унищожени и не се възстановяват повече. Принципът на действие е много логичен: Светлинен спектър трансформира енергията в топлина, между 60 и 70 градуца по Целзий. Тази топлина изгаря корена на косъма и той никога повече няма да се изроди. За да ви визуализирам по-ясно процеса, ето следния нагледен пример: Включете котлона на 60 градуса. Поставете ръката си за 3 секунди. Така ще изгорите както кожата, така и космите. На това място косми няма да имате до края на живота си. РАЗБИРА СЕ, НЕ ПРАВЕТЕ ТОЗИ ЕКСПЕРИМЕНТ НИКОГА.

Лазерната епилация е по-успешна от фотоепилацията, защото премахва дълбоки косми, тънки косми, светли косми (не бели) и енергията е по-мощна от тази на IPL апаратите. Инвестирайте 5 посещения за година, през 45 дена от процедура. След това правете веднъж годишно поддържаща процедура и в даден момент всички косми по интелигентен и модерен начин ще бъдат унищожени завинаги.

 

Ако искате и вие да изберете най-добрия и надежден метод за епилация, доверете се на приятелите ни от салон Нирвана.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама