Красотата е повече от червило и хайлайтър


Красотата е повече от червило и хайлайтър
Снимка: iStock/Guliver

Обичам моя хайлайтър. Обичам начина, по който устните ми изглеждат, когато сложа перфектния нюанс червило. Обичам, когато се чувствам красива отвън, но това не е всичко. Червилото и хайлайтърът и всеки друг бюти продукт не са единствените компоненти за красота…

Ние сме повече от бляскавата кожа и извитите мигли. Уви, толкова сме „програмирани” да мислим, че красотата е просто външна концепция. За да сте красиви, трябва да изглеждате така. Трябва да имате продуктите, лицето, тялото или каквото и да е маркетинговото убеждение. И макар да се чувствате красиви от всички тези допълнителни продукти, трябва да прегърнете и да отпразнувате и другите аспекти на красотата. Самите части, които съставят вашата личност и начина, по който живеете живота си.

ЖИВОТЪТ СЕ МЕРИ С МОМЕНТИТЕ, КОИТО СПИРАТ ДЪХА НИ

Защото да бъдеш красива отвън важи само когато първо имате ярко слънце в душата си. Наша отговорност е да изследваме красотата в себе си. Защото ние сме точно това – красиви, несъвършени същества.Нашите умове, нашите желания, фантазии, цели, мечти, мисли посред нощ, хобита, традиции и всичко, което ни прави уникални - това е красивото. Да си жив е красиво. Да присъстваш тук и сега, макар боса и рошава, е красиво.

Красотата съществува във всички нас, но често я потискаме от неправилни убеждения. Не можем да си губим дните, избирайки перфектния цвят руж или да живеем истински, само когато сме боядисали лицата си, за да съответстваме на нашите очаквания за красота. За красотата има толкова повече от козметиката и колкото по-рано осъзнаете това, толкова по-скоро ще спрете да приемате себе си, живота си и времето си на тази земя за даденост…

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама