Лесен тест, с който да разберете дали страдате от косопад


Лесен тест, с който да разберете дали страдате от косопад
Снимка: iStock

Красивата коса от незапомнени времена се счита за един от основните белези на красота на жената, поради тази причина дамите полагат много грижи за нея. Често си правят маска за коса против косопад, както и маски за бърз растеж на косата.

Здравата коса е резултат от внимателна грижа и внимание към нея. Но не винаги можем да имаме хубава и лъскава коса. Понякога при жените и мъжете се появява проблеми, като косопад и накъсване на косата. Причините могат да се коренят в неподходящата козметика или здравословни проблеми.

Предлагаме ви да направите тест, за да определите дали косата ви е здрава.

Известно е, че хората всеки ден губят стотици косми (счита се нормално на ден да падат около 100 косъма), но ние не го забелязваме, тъй като на тяхно място израстват нови.

За да установите, че косата ви е наред, направете един лесен тест за косопад.

За тази цел, внимателно разгледайте един косъм. Ако на върха няма т.нар. "тъмна торбичка", все още няма причини за безпокойство. Ако торбичката е налична, направете следния опит: не мийте косата си в продължение на три дни, а след това издърпайте косми от върха на главата и от слепоочията. Ако всеки път след този експеримент имате повече от пет косъма в ръката си, това означава, че имате определена патология и трябва да потърсите причината за загубата на коса.

Каквато и да е причината за косопада, винаги има начин този проблем да бъде разрешен. Хубаво е да се погрижете за здравето не само на организма си, но и на косата си, чрез натурални средства.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Коментари


Още от Красота


Реклама
Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама