Любими дамски флорални аромати за 2023 г.


Любими дамски флорални аромати за 2023 г.
Снимка: iStock/Guliver

Харесвате ли опияняващия аромат, който ви заобикаля всеки път, когато излезете от цветарски магазин? Редовно ли спирате, за да помиришете красивите цветя? Ако е така, това означава, че флоралните парфюми са създадени за вас. Романтичното ароматно семейство с традиция почти толкова дълга, колкото и цитрусовите парфюми, доскоро беше изключително посветена предимно на жените. Развитието на парфюмерията през годините обаче носи със себе си различни възможности за синтетични съставки, оттам започват да се появяват нови, по-сложни нотки и флоралната категория постепенно започва да навлиза и в мъжките аромати. Въпреки това изцяло флоралните парфюми за мъже все още са рядкост. В следващата статия ще ви запознаем с някои от най-предпочитаните флорални аромати за жени за 2023 г.! Не забравяйте да разгледате и допълващата козметика от същата серия като любимия ви парфюм.

1. Calvin Klein Eternity Moment Eau de Parfum

Започваме с изисканата плодово-флорална комбинация на Calvin Klein Eternity Moment. Нежен аромат, изпълнен с романтика и невинност. Ароматът се открива с нотки на личи, малина, гуава и пъпеш. Във флоралното сърце преобладават момина сълза, жасмин, розов китайски божур и пасифлора Pacifica. В дълготрайната основа на аромата ще усетите сандалово дърво, чувствен мускус и бразилско палисандрово дърво. Свежата му композиция е отлична за топлите дни на пролетта и лятото. Той ще очарова всяко съвременно момиче или жена, които копнеят за вълшебна искра и истинска любов между двама души.

2. DKNY DKNY Be Delicious Fresh Blossom Eau de Parfum

Неустоим като първия пролетен ден, с топъл въздух и аромат на първите пролетни цветя е дамския парфюм DKNY Be Delicious Fresh Blossom на DKNY. Още с първия полъх ще се насладите изцяло на сладкия аромат на сочна кайсия и уханието на листа от касис. Началните нотки хармонично допълват акордите в сърцето на аромата с момина сълза и две от най-популярните цветя, изпозлвани при създаването на флоралните аромати - жасмин и роза. Ароматът завършва с ухание на червена ябълка и топли дървесни нотки. Насладете се на докосването на DKNY DKNY Be Delicious Fresh Blossom Eau de Parfum и пренесете въображението си в едно опияняващо цветно царство.

3. ESCADA Summer Festival Eau de Toilette

Насладете се на лято, изпълнено със забавления и фестивали с летния ESCADA Summer Festival, който е вдъхновен от неповторимата атмосфера на летния фестивал Coachella. Лансиран през 2021 г., този аромат е създаден за млади момичета и жени, които се наслаждават пълноценно на всеки момент от живота. Още с началните нотки ще усетите сливането на черешови цветове и освежаващ лед. Сърцето бие в ритъма на неустоим жасмин и топлината навлиза в парфюма с основата, представена от сандалово дърво. Тоалетната вода Summer Festival на ESCADA се предлага и във формат рол-он, който е подходящ, за да го имате " on the go", т.е. винаги с вас, където и да се намирате.

4. HUGO BOSS Boss Ma Vie Eau de Parfum

Парфюм Boss Ma Vie е лансиран от марката Hugo Boss на световните пазари през лятото на 2014 г. Създателите на Boss Ma Vie подчертават необходимостта да се наслаждаваме на малките неща, понякога един хубав парфюм или една вечерна разходка с любимия човек са достатъчни. В началото се откриват свежи нотки на кактусови цветя, които символизират модерността. Финият намек за нежна роза, жасмин и фрезия напомня за женствеността и очарованието на всяка жена. Великолепната композиция се допълва от топло кедрово дърво, което е символ на увереност и постоянство.  Заложете на Boss Ma Vie това лято и се пригответе за нови приключения!

5. Lacoste Eau de Lacoste L.12.12 Sparkling Eau de Toilette

И накрая ви представяме един малко по-различен флорален аромат с плодови и гурме нотки, който възхвалява женската красота и модата като начин на живот. Lacoste L.12.12 Pour Elle Sparkling (Edt) се открива с аромати на червена ябълка, подправки, мандарини и къпини. След това ви посрещат, скрити в сърцето, захарен памук, макарон и момина сълза. Сладките гурме нотки постепенно избледняват и отстъпват място на елегантна основа, съчетана с кашмирена дървесина, пачули, мускус и ветивер. Наслаждавайте се на живота и се забавлявайте всеки ден с Pour Elle Sparkling.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама