Майка на 3 деца срещу стереотипите за красота


Майка на 3 деца срещу стереотипите за красота

"Какво предполагате, че ще си мислите, преди да поемете последния си дъх?” Този въпрос Тайрън Брумфит казва, че е задала на хиляди жени през последните няколко години.

"Никога не съм чувала някоя да казва "целулит" или "дебели бедра"." Въпреки това 36-годишната майка на 3 деца споделя, че прекалено много от нас губят време, мислейки за несъвършенства като тези.

Затова Тайрън решила, че трябва да промени това и създала проекта си Body Image Movement. Чрез него тя се опитва да събере пари за кампания, с която иска да помогне на други жени да заобичат телата си.

Началото

Брумфит може да се похвали с 3 прекрасни деца, но след всяко раждане изпадала в депресия заради качените килограми по време на бременността. Тя стояла пред огледалото, плачела и се намирала за грозна и отблъскваща. След първото и второто си раждане Тайрън спазвала строги диети и тренирала усилено, за да влезе отново във форма. Но след като дала живот на третото си дете, Микаела през 2009, тя решила, че иска да се подложи на пластична операция на корема и бюста, за да може най-после да има тялото, за което мечтае. Една седмица по-късно, докато гледала как дъщеря й играе, тя си задала въпроса: "Как ще я науча да обича тялото си, след като майка й не може?". Затова решила да се откаже от операциите и да започне да възприема себе си и тялото си по нов начин. Разбира се, това не било лесно.

Тайрън стартирала блога си Body Image Movement, в който проследява пътя си към себеопознаването. "Знаех, че ако аз мога да се променя, и други ще могат. Има толкова много жени, които се чувстват зле в кожата си, а не трябва."

Тя не само се стараела да промени мислите си, но и подхода си към упражненията и храненето, правейки здравословни избори, за да се "чувства добре", а не да се наказва.

В средата на това приключение Брумфит започнала да тренира по два-три часа на ден, да спазва протеинова диета и "нямала достатъчно време да бъде със семейството си".

"Изглеждах по-здрава, но бях изключително небалансирана”, казва Тайрън, която демонстрирала новата си фигура пред повече от 700 човека на състезание по бодибилдинг. "Бях наистина сръдлива... не е лесно да имаш такова тяло."

Тя осъзнала, че блестящата снимка не винаги отразява реалността. "Имах перфектно тяло и знаете ли какво – нищо не се промени относно начина, по който гледах на тялото си.”

Както сами може да видите от двете снимки "преди" и "сега" – на едната тя е с атлетично тяло, а на другата е с бледа кожа, пълничка, но наистина щастлива.

Целта й е с помощта на своите снимки преди и след да събере пари, за да може да бъде заснет документален филм за промените, които настъпват в женското тяло. По този начин австралийката иска да помогне на други жени, които не харесват телата си.

"Постоянно ни налагат да бъдем нещо, което не сме. Че сме ужасни или че трябва да се променим... Не сме окуражавани да обичаме телата си, освен ако не се вписваме в общоприетите норми за красота, но красотата е много повече. Трябва да променим нормите за здраве и красота.”

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама