Макадамия - изумителният еликсир за коса


Макадамия - изумителният еликсир за коса

Обвита в екзотика и... най-твърдата черупка в света, макадамовата ядка крие нещо наистина скъпоценно в своята сърцевина - съвършената комбинация от хранителни вещества. Богато на есенциални мастни киселини, минерали и антиоксиданти, природното лакомство е силно питателно, a извлеченото от него олио – ненадминато средство за разкрасяване. Поело живителната сила на ядката, маслото от макадамия е отличен помощник в грижата за косата – едновременно балсам, маска, стилизант и защитен продукт.

Студено пресованият еликсир има изключително близък, до естествената човешка мазнина, състав. Това качество му позволява да се абсорбира бързо и лесно, както и да прониква в дълбочина.

Навлизайки във вътрешността на косъма, макадамовото олио го снабдява с жизненоважни субстанции, улесняващи процесите на регенерация. То хидратира моментално косата и я обгръща с невидим, но изключително ефикасен защитен филм. Освен, че предпазва от външните агресори, запечатващата обвивка помага на косъма да задържа влагата в себе си. А както знаем, доброто овлажняване го прави еластичен и естествено устойчив на увреждане. В допълнение, пригладените кутикули отразяват по неповторим начин светлината и карат косата да заблести.

Маслото от макадамия укротява опърничавите стърчащи коси. Прави ги меки и неустоимо нежни на допир, както и изключително лесни за стилизиране.

Нанесено непосредствено след баня, маслото достига сърцевината на косъма и отвежда водата на повърхността му. Така то намалява двукратно времето за съхнене и ограничава увреждащото топлинно въздействие на сешоара.

Пълноценният коктейл от хранителни елементи в макадамовото олио стимулира растежа на косата и служи като предпазен щит срещу агресивните свободни радикали и ултравиолетови лъчи.

Не на последно място, олиото на чудодейната ядка осигурява отлично проникване на оцветяващите пигменти на боите във вътрешността на косъма. След което формира около него защитен слой. По този начин маслото не позволява на багрилата да напуснат косата и запазва наситеният ѝ цвят седмици наред след боядисването.

Невероятно е колко много достойнства са събрани само в един природен продукт! А днес, благодарение на обновената формула на боята Aroma Color, обогатена с масло от макадамия, дамите лесно могат да се докоснат до всички тях. Подобрената Aroma Color е много повече от боя, осигуряваща перфектен и дълготраен цвят. Тя е цялостна терапия за силна, жизнена и неустоимо привлекателна коса!

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама