На какво ни научи любимата ни кукла Барби


На какво ни научи любимата ни кукла Барби

Помните ли любимата ни кукла Барби? Красивата русокоска, с която всяко момиченце е израснало. Освен хубави спомени, тази уникална кукла ни научи на някои неща, които успешно може да прилагаме в живота си.

Стойте винаги изправени и уверени

Красивата Барби има само две основни телесни позиции: или може да стои изправена, или да се наведе до земята. Това е една от поуките, на която нашата пластмасова приятелка ни учи. Хората трябва да стоят винаги изправени, с високо вдигнати глави, да са уверени в себе си, защото в противен случай животът може да ги смачка и те да паднат на земята.

Винаги си мийте зъбите

Всички сме се възхищавали на красотата на Барби. Едно от нещата, които няма как да не се забележат, са белите й искрящи зъбки. Също така красавицата никога не е имала проблеми с лошия дъх или кариеси. Затова последвайте примера на Барби и се грижете за зъбите си, защото по-този начин ще привличате повече мъжки, дори и женски погледи.

Не подстригвайте косата си сами

Да , косата на Барби е повече от прекрасна и много, много дълга. Куклата никога не е имала проблеми нито с нацъфтяване, нито с побеляване на косите. Естествено това в реалния живот няма как да стане, но е хубаво поне да последвате съвета и никога да не се подстригвате сами. Без значение дали искате да намалите дължината си, да промените прическата си или да си подстрижете бретон, най-добре се доверете на професионалисти, за да не съжалявате.

Не бъде расисти

Барби ни дава урок по толерантност, който наистина трябва да ни научи на нещо добро. Нямаме никаква причина да бъдем расисти и да не приемаме различните или хората от други държави. Най-добре е да си вземем поука от Барби, която е приятелски настроена към всяка националност.

Вземете си домашен любимец

Барби е имала над 70 домашни любимци, включително стандартните кучета, котки и папагали. Тя също така е любител на по-екзотичните диви животни като тигри, делфини и еднорози. Според куклата, домашните любимци са забавни и няма нищо лошо да имаш цяла пълна къща с животинки. Но естествено, ако решите да последвате примера й, моля ви не прекалявайте и се ограничете до 3-4. Хубаво е да подадете ръка на някое нуждаещо се или изоставено животинче, да си вземете куче или коте, за което да се грижите. Но не забравяйте, освен забавление животните са и голяма отговорности трябва да сте сигурни, че може да ги отгледате добре.

Хората трябва да са равни

Както вече споменахме, Барби е изключително толерантна към всички. Тя дори има приятелка в инвалидна количка, която много обича и уважава. Тя призовава всички хора в реалния живот също да бъдат по-добри и да не делят хората, защото всички сме равни, независимо, че някои са в инвалидни колички.

Понякога бившият ти може да е следващият

Всички знаем за голямата любов между Барби и Кен. Те толкова си пасват, че няма как да отречем, че са създадени един за друг. Имаше обаче моменти, в които както всяка двойка те се разделяха, намираха други „кукли” и слагаха край на любовта си. В следващия момент Барби дори и с разбито отново се сещаше за мъжа на живота си и се връщаше при него. Защото любовта им е много силна. Това не е изключено да се случи и в реалния живот. Никога не може да сме сигурни, че мъжът, който ни е вече бивш, няма да се окаже истинската ни любов и отново да се върнем при него.

Вашият гардероб трябва да отразява вашата личност

Вие никога няма да видите Барби в една и съща дреха два пъти. Тя е момиче с безупречен стил и притежава тоалет за всеки ден и всеки повод. Красива рокля за бала, костюм за конна езда, бански за плуване с делфини, тоалет за чаено парти с приятелки – всичко това може да откриете в нейния гардероб. Съветът на Барби е дори да не можете да имате толкова много дрехи, важното е да ги подбирате така, че да не се чудите какво и кога да облечете. Тоалетите също така трябва да ви стоят добре, да разкриват вашата личност и да ви отличават от останалите.

Блондинките са по-забавни

Има причина Барби е руса! Барби царува заедно с големите блондинки от миналото като Мерилин Монро и е доказателство, че красивите и вечно помнещи жени са руси. Затова трябва да сте горди, ако сте блондинка и да не обръщате внимание на глупостите, че русите били глупави и изкуствени. Опитайте се да докажете, че е точно обратното.

Можете да бъдете всичко, което искате

Едно от най-важните неща, на които Барби ни учи е, че можете да бъдем всичко, което си поискаме. Барби буквално е била част от почти всяка професия и е опитвала всичко, за което може да се сетите. Да, ще кажете, че е нормално една кукла да се превъплъти в каквото си поиска - стига да облече един костюм и може да се превърне в стюардеса, спасителка, певица, актриса, богаташка или модел, а понякога дори и обикновена шофьорка на автобус.

Това, което можете да си вземете като поука от Барби е, че никога не трябва да се отказвате от мечтите си и да преследвате целите си докрай. Защото един ден ще се окаже, че не само куклите могат да бъдат каквото си поискат, а истинските жени също!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама