Най-подходящият грим според формата на очите


Най-подходящият грим според формата на очите

Разберете какъв грим ви отива според формата на очите ви.

Бадемови очи


Любимите ни красавици с бадемови очи: Бионсе, Анджелина Джоли, Катрин Хейгъл, Лейтън Мийстър, Оливия Уайлд, Ема Уотсън, Кристи Търлингтън, Мила Кунис и Ева Лонгория

Безспорно определението "перфектен" звучи бледо, когато говорим за красотата на бадемовите очи.

Свръхженствени, с класическа красота, вашите клепачи в стил "Клеопатра" представляват формата на окото, която привлича най-много жени. "Теоретически повечето жени се стремят да придадат на очите си бадемова форма", твърди Джон Стейпълтън, главен гримьор в козметична фирма MAC. "Целта на повечето техники в грима е да постигнат именно тази форма на окото".

За да подчертаете още повече съблазнителната форма на очите си, очертайте линията на миглите на горния и долния клепач и дайте воля на смелостта си – катраненочерните течни очни линии са най-добрият приятел на девойките с бадемови очи.

Тесни очи


Любимите ни красавици с тесни очи са: Кери Мълиган, Елън Помпео, Дженифър Лав Хюит, Сандра О, Кирстен Дънст, Джесика Бийл и Тейлър Суифт

Според нас тесните очи не се нуждаят от много грим – сами по себе си те са адски загадъчни и секси. О, да, именно девойките с тесни очи ни карат да стоим нащрек.

Главният гримьор на MAC Джон Стейпълтън съветва да се избягват тежките, тъмни сенки и очни линии, които могат да се окажат прекалено силни за тесните очи и да ги притворят твърде много. Вместо това се придържайте към светлите, преливащи сенки.

Кръгли очи


Любимите ни красавици с кръгли очи са: Зоуи Дешанел и Туиги

Що се отнася до кръглата форма на очите, тя е женствена и позволява да се изпробват доста различни гримове.

Кръглите очи изглеждат страшно младежки, затова може да подчертаете момичешката им закръгленост, като нанесете опушени сенки по целия им периметър.

Освен това никак не е трудно да им придадете малко по-бадемова форма. Чудите се каква е тайната? Нанесете очна линия по протежение на окото и след това удължете още малко, за да придадете красива форма на бадем, съветва главният гримьор на MAC Джон Стейпълтън.

Ако имате малки, кръгли очи и искате да ги накарате да изглеждат по-големи, използвайте същата техника със светла или сребриста очна линия, за да може окото наистина „да се отвори”.

Ниски клепачи


Любимите ни красавици с ниски клепачи са: Луси Лиу и Блейк Лайвли

Ниските клепачи – доста често срещани сред азиатките, но и при останалите етнически групи, изискват голямо майсторство при нанасянето на грима.

При този тип очи се "нагъва" кожа върху долната част на клепача, затова тъмните сенки са най-подходящи, за да изпъкне клепача. Нищо чудно, че силният грим стои изумително на този тип очи.

"Ниските клепачи изглеждат наистина изумително с опушен грим”, твърди Джон Стейпълтън. "Покрийте плътно цялото протежение на клепача и очертайте очите от вътрешната страна."

Течната очна линия на горните клепачи няма да се изтрие или размаже по вашите секси очи с ниски клепачи.

Хлътнали клепачи


Любимите ни красавици с хлътнали очи са: Кейти Курик, Дженифър Анистън, Кристен Стюарт, Кийра Найтли, Иман, Кейт Мидълтън, Тина Фей, Мелина Канакаредес, Лий Мишел

Нанасянето на грим на хлътнали клепачи не е лесна работа – целта е да подчертаете клепачите, без да правите очите си още по-хлътнали.

Каква е тайната? Нанасяйте на клепачите светли, блестящи сенки, които ще "отворят" очите, ще ги накарат да изглеждат по-големи и ще им придадат повече блясък. Според главния гримьор на MAC е важно да избягвате тъмните цветова върху гънката на клепача, тъй като те ще придадат на очите още по-хлътнал вид.

Източник: shine.yahoo.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама