Най-подходящият грим според формата на очите


Най-подходящият грим според формата на очите
Снимка: iStock/Guliver

Сигурно знаете, че „очите са прозорец към душата на човек”. Ето защо е изключително важно да намерите начин, по който да ги подчертаете правилно. Няма нужда да ви казваме, че гримът е силно "оръжие”, което освен верен помощник в постигането на перфектна визия, може да бъде и истински враг. Разбира се, това няма как да се случи, ако притежавате доза сръчност и минимални познания за правилното нанасяне на макиаж. Днес ви предлагаме няколко варианта да подчертаете очите си според тяхната форма. Гарантираме ви, че резултатът ще е зашеметяващ!

Кръгли и изпъкнали очи

Дамите, които притежават подобна форма, винаги трябва да се стараят да добавят ширина на окото. Очната линия в случая би свършила чудесна работа за ежедневна визия. Никога не подчертавайте долната линия на миглите, защото рискувате да изглеждате като анимационен герой. Ако ви предстои събитие, изискващо по-силен макиаж, не се притеснявайте да заложите на опушен грим, следващ естествената линия на окото. Не се старайте да постигнете "котешко око”, а по-скоро "разперено крило”.

Бадемови очи

Ако притежавате подобна форма на очите, то вие сте истински щастливки! Можете да си позволите всякакви експерименти с цветове и техники. Опитайте се да постигнете дълбочина на погледа, нанасяйки светли сенки в основата на клепача. Ако формата ви се струва твърде издължена, белият молив, разположен в долната линия на клепача, визуално ще "отвори” очите ви. След като приложите тези 2 задължителни стъпки, развихрете се с "котешки” грим.

С "двойни” клепачи

Ако горната част на клепача ви покрива долната, "работното ви поле” трябва да се съсредоточи в областта под веждите. Недостатъкът на тази форма на очите е, че разполагате с по-малка площ и съответно по-малко варианти за действие. Забравете за моливите и течните очни линии, защото те винаги ще оставят неприятни следи по клепача. Нашето предложение е да подчертаете веждите си със светли нюанси, а след това да започнете нанасянето на по-тъмни сенки отгоре-надолу. Не забравяйте спиралата за мигли, защото тя е повече от задължителна в случая!

Раздалечени очи

При тази форма имате доста пространство, което ви позволява да се развихрите с четките. Обикновено жените, чиито очи са малко по-раздалечени, се стараят да ги "приближат” визуално. За да постигнете това, поставете акцент на вътрешния ъгъл на окото с по-пигментирани и блестящи сенки. После продължете да нанасяте макиажа си отвътре-навън с плавни движения. Никога не удължавайте линията на миглите, независимо дали с молив или сенки, защото това допълнително ще накара очите ви да изглеждат раздалечени.

Приближени очи

Ако очите ви са разположени съвсем близо до основата на носа, най-вероятно искате да създадете илюзията за отваряне и раздалечаване. Най-добрият начин да направите това е, като се съсредоточите върху външния ъгъл. Направете класически опушен грим с преливащи цветове, като оставите най-тъмните нюанси за края на клепача. Финалният щрих може да бъде изкусно поставена очна линия, съвсем леко излязла навън. Постарайте се да не "завивате” края ѝ, а да изглежда като съвсем естествено продължение на линията на миглите.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама