Натурален спрей за косопад само от 2 съставки


Натурален спрей за косопад само от 2 съставки
Снимка: iStock

Този сок често се нарича "чудотворната отвара" за растеж на косата и за намаляване на косопада поради големите му ползи.

Така че, ако очаквате с нетърпение да получите идеално лъскава и обемна коса, заедно с намален косопад и ускорен растеж, тогава сокът от лук трябва да е вашето решение!

Как спрейът за коса с лук спира падането на косата и възобновява растежа на косата?

Лукът е богат на сяра. Това свойство на лука е полезно за насърчаване на кръвообращението на скалпа и осигурява стимулация на космените фоликули и подобрява производството на колаген (протеин, който може да предотврати увреждането на космения фоликул и да подпомогне здравината на корените на косата), който подхранва космените фоликули, кара косата да расте по-бързо и корените стават по-силни.

Има антибактериални свойства, които могат да лекуват и намалят пърхота и други инфекции на скалпа, които иначе могат да бъдат причина за повишено падане на косата.

Кафето е една от най-добрите съставки за подобряване на циркулацията на скалпа, което води до здравословен растеж на косата. Добавянето на кафе към лука също маскира миризмата на сока от лук.

Вижте още: Направете си: Домашен спрей за по-лесно разресване на косата

Необходими продукти за спрея с лук:

1 глава стар лук

1/2 чаена лъжичка инстантно кафе

Начин на приготвяне:

Обелете глава стар лук, след което я пасирайте. Вземете сметта и я прецедете през тензух, за да се отдели само сокът. Вътре прибавете 1/2 чаена лъжичка инстантно кафе, след което разбъркайте, за да се разтвори. Пресипете в бутилка в пулверизатор.

Пръскайте скалпа със спрея 30 минути, преди да я миете.

Вижте още: 3 начина да подобрите структурата на косата

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама