Ползи за здравето от отслабването


Ползи за здравето от отслабването
Снимка: iStock

Макар че повече хора искат да свалят килограми, защото не харесват външния си вид, всъщност ползите от отслабването са много повече от красива фигура.

Намаляване на стреса

Хората, които ядат здравословна храна и правят редовни упражнения усещат ефекта на намаления стрес. Консумация на тежка и вредна храна и липсата на каквото и да е движение, ни кара да затлъстяваме и да се обездвижваме. А съответно това води до липса на енергия и повече натрупан стрес.

Подобрен сън

Ако сте с наднормено тегло, имате по-голям риск от смущения на съня, защото тялото ви не е изморено, а мозъкът ви не може да се изключи така лесно. Ако имате такива проблеми, замислете се за здравословна диета и малко спорт. Само внимавайте да не спортувате малко преди лягане.

Намалява риска от диабет

Това е отново една полза, която няма нищо общо с външния вид. Със здравословното хранене и спорт, рискът от диабет се намалява значително.

Намален холестерол

С редовните упражнения нивото на лошия холестерол се регулира до нормалните стойности. Ако имате проблем с нивото на холестерола, може би е време да започнете диета и активен спорт!

Намалява риска от ракови заболявания

Не всеки рак може да бъде предотвратен по този начин, но има и такива, които се влияят от здравословното хранене и редовните упражнения. Със сигурност здравословният начин на живот намалява шанса от това коварно заболяване.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама