През зимата маските могат да причинят кожни проблеми


През зимата маските могат да причинят кожни проблеми
Снимка: iStock/Guliver

При мразовито време трябва да сменяте маските по-често от обикновено. И на всеки 30 минути трябва да оставяте лицето си да диша, за да се избегнат кожни проблеми, съветват лекари.

Носенето на маска на открито е необходимо само когато сте сред голям брой хора.

"При много студено време трябва да сменяте маската по-често от обикновено, трябва да оставяте лицето си да диша поне веднъж на половин час", каза Николай Арсентиев, началник на медицинско-диагностичния отдел на клиниката по кожни и венерически заболявания в университета "Сеченов".

КОЛКО ЕФЕКТИВНИ СА РАЗЛИЧНИТЕ ВИДОВЕ МАСКИ

Той обясни, че носенето на маска в студено време има вредно въздействие върху състоянието на кожата, тъй като създава "парников ефект", появява се известна кондензация поради разликата в дишането и температурата на външния въздух. Но тъй като в настоящата реалност е невъзможно да откажете маската, трябва да обърнете повече внимание на кожата си. Ако възникнат проблеми, по-добре е да се консултирате с дерматолог, който ще ви посъветва за правилните средства. Не се препоръчва да купувате самостоятелно кремове или лосиони от аптеките, тъй като само лекар може да определи причините за кожните проблеми и да избере необходимите продукти за грижа, каза Арсентиев. Според него, преди да сложите маската, можете да нанесете лек крем, но той трябва да бъде съобразен с типа на кожата.

 

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама