Прическа за горещо време: висок кок с плитка


Прическа за горещо време: висок кок с плитка

Ако и на вас ви е изключително топло и се чудите как да се спасите от жегите, ето малко полезна информация, особено за дамите с дълга коса. Мисля, че добре ни разбирате – 40 градуса, дълга коса, която се чудите какво да направите, за да ви e по-прохладно... Ето един начин как може да си направите висок кок с плитка.

Преди да започнете, напръскайте косата с аерозолен лак за коса, който е сух и ще даде устойчивост на прическата, без лъщящ ефект. При събиране на кичурите в опашка, ви препоръчваме да наклоните главата си напред. Ако стоите в изправено положение, обемът ще падне и ще имате нежелана подпухналост под основата.

За да загладите отстрани и задната част на главата, използвайте четка или гребен с по-малко разстояние между зъбците.

Стегнете добре опашката на върха на главата и разделете на четири кичура. За да скриете ластика на конската опашка, вземете един от кичурите и го увийте около основата, след което закрепете с фиби.

Вземете част от косата, разделете на три кичура и сплетете класическа плитка. Останалата коса я топирайте с четка.

Увийте топирания кичур настрани и го прикрепете към основата (края на кичура минава под плитката), така че да се създаде обем – получава се нещо като мидена форма.

След това увийте и плитката около основата и закрепете с фиби. Напръскайте с лак, за да е по-здрава прическата. Може да сложите и някакъв малък аксесоар – например шнола с камъчета и нещо флорално.

 

Eто и още един много интересен модел на кок с плитка:

Източник:  Fabrice Gili за elle.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама