Причини за пожълтяване на ноктите


Причини за пожълтяване на ноктите
Снимка: iStock/Guliver

Една жена е важно да има хубав маникюр, затова е много неприятно, когато забележим, че ноктите ни са пожълтели. Това може да се дължи на много причини, сред които липса на витамини и пушене.

1. Прекалявате с тъмните лакове

Макар че се смята, че здравите нокти са твърди, истината е, че те всъщност са доста порести. Затова, когато ги лакирате, особено с по-тъмни цветове, пигментът може да се абсорбира. Железните оксиди в лаковете се окисляват и водят до временен жълтеникав цвят, който в крайна сметка след време изчезва. За да избегнете това да се случи в бъдеще, винаги нанасяйте основа, която ще предпази нокътя. Също така е хубаво от време на време да оставяте ноктите си да почиват.

2. Вие сте пушачка или имате дефицит на витамини

Макар че не е ясна точната причина, жълтите нокти често се забелязват при хора, които страдат от хронично белодробно заболяване или имат лоша чернодробна функция, а също така са дългогодишни пушачи. Определен дефицит на витамини като B12 и цинк също може в течение на времето да доведе до пожълтяване.

3. Някои от вашето семейство също има жълти нокти

Това е изключително рядко и е познато като "синдром на жълтите нокти". Започва в средна възраст и се свързва с жълти нокти по ръцете и краката, подуване на крайниците и затруднено дишане. Вашите нокти могат да не се върнат към нормалния им вид, тъй като промените се дължат на генетична мутация.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама