Природни лекове срещу летните "мъчения"


Природни лекове срещу летните "мъчения"
Снимка: Thinkstock/Guliver

Максимизирайте удоволствието и намалете рисковете за здравето си - с едни от най-ефикасните природни лекове

1. Борба с досадните алергии

Алергиите ви към тревата и цветния прашец не бива да ви пречат да отидете на пикник с приятели. На помощ идва кверцетина- антиоксидант, който може да намерите в лука и в цитрусовите плодове. Може също така да си го набавите от аптеката - 1,000 милиграма кверценит, приеман три пъти на ден през лятото, ще изгони гадните симптоми. Друго нещо, което може да помогне, е чай от коприва. Избягването на млечни продукти може да намали ужасното главоболие и отделяне на секрет от носа

2. Спасители от слънцето

Не пестете слънцезащитните кремове! За да се защитите кожата си пълноценно, използвайте кремове със слънцезащитен фактор минимум 30 върху цялото си тяло и лице, включително и устните. Когато си купувате слънцезащитен крем, вижте какво съдържа той- търсете цинков оксид- щит и срещу ултравиолетовите лъчи. Друг помощник е маслото от пореч. Поречът е билка, която е по-позната като „лечебна краставица“. Маслото помага за предотвратяване на състаряване и изсушаване на кожата.

3. Чудеса срещу гаденето и световъртежа

За онези, които са склонни към гадене по време на път, пътешествията са по-скоро мъчение, отколкото удоволствие. Но джинджифилът може да се окаже вашето спасение- той е изключително ефективен в борбата с повръщането. Чаят от джинджифил може да сътвори чудеса за вас по време на ваканцията ви!

4. Помощ - слънчев удар!

В извънредно знойни дни можете да се предпазите от слънчев удар, като пиете много вода, избягвате алкохол и кофеин и прекарвате времето си на сянка, във вода или на някое прохладно място. Въпреки че слънчевият удар трябва да се лекува от лекар, може да се погрижите за себе си, като стимулирате възстановяването си с натрум мурикатикум (минимум 30 CH)- четири пъти на ден по две хапчета. Той също може да се намери в аптеките.

5. Буболечки, вън!

Направете свой собствен спрей срещу насекоми, като смесите 5 капки масло от пачули, 2 капки хамамелис и от 8 до 10 капки масло от кедър. Всички продукти могат да бъдат намерени в аптеката. Пръскайте се със сместа редовно.

6. Здравословна хидратация

Яжте сочни плодове като манго и диня. Опитайте се да пиете по 8 чаши вода всеки ден. Ако пък мислите да предприемате дълги разходки или походи в планината, яжте солени неща. Ако сте дехидратирани, изпийте 2 хапчета china officinails.

7. Излекувайте ухапванията

За да излекувате ужилвания от пчели и ухапвания от комари, си направете каша от вода и сода бикарбонат и се намажете. Масло от лавандула върху ухапването може да излекува сърбежа почти моментално!

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама