С тези съвети ще имате хубави ръце


С тези съвети ще имате хубави ръце
Снимка: iStock/Guliver

Много е важно една жена да има хубави ръце, тъй като това е едно от нещата, на които мъжете обръщат най-голямо внимание. За да имате изряден маникюр и гладки ръце, трябва да полагате редовни грижи за тях. Затова ви предлагаме да следвате тези лесни съвети.

Ограничавайте излагането на гореща вода

Правило номер 1 за поддържане на ръцете ви меки - внимавайте с горещата вода. Тя изсушава кожата и причинява по-лесното обелване на лака. Затова ви препоръчваме да миете ръцете си с хладка или студена вода.

Винаги носят със себе си крем за ръце

Поставяйте крем до кухненската мивка, в банята, на нощното си шкафче, в чантата... По този начин винаги ще се сещате да си слагате крем през деня и преди за заспите. Звучи малко обсебващо, но постоянното хидратиране е ключът към гладка кожа, а и забавя стареенето.

Използват продуктите си за тяло върху ръцете си

Ексфолирате ли лицето си? Използвайте остатъка от скраба, за да почистите мъртвата кожа около кожичките си и дланите. Никога не пропускате да си сложите крем за лице? Намажете остатъка върху ръцете си. Всяко малко нещо помага.

Погрижете се за кожичките си

Здрави кожички = здрави нокти. Масажирайте малко масло (кокосово, бадемово, зехтин или специално за кожички) върху основата на всеки нокът, когато можете. Наистина не може да прекалите с това, осбено когато остареете и кожата ви започне да губи влага.

Бутайте кожичките, но не ги режете

Говорейки за кожички, внимателно ги бутайте към основата на нокътя с метален инструмент през няколко дена, но не ги режете. Те са там с причина и това е, за да предпазят ноктите ви от инфекция. Кожичките около тях, от друга страна, трябва да бъдат отстранявани, за да не се закачат или пък да ги гризете.

Нанасят продукт със слънцезащитен ефект

Кожата върху горната част на ръцете ви е много чувствителна и затова по нея първи се появяват знаците на стареене (тъмни петна и изпъкнали вени). Вашият най-добър начин за защита е да ги мажете със слънцезащитен крем.

Редовно посещават маникюристка 

Наистина не трябва да бъде всяка седмица. Дори да го правите веднъж месечно е добре да посещавате професионална маникюристка, която да оформи добре ноктите ви. Това е подобно на ходенето на фризьор.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама