Страхотните ползи от сока на червеното цвекло за кожата и косата


Страхотните ползи от сока на червеното цвекло за кожата и косата
Снимка: iStock/Guliver

Освен че е много полезно за организма ни, червеното цвекло е чудесно и за кожата.

Дори самата Афродита си е хапвала от него, за да поддържа красотата си.

Редовната консумация на сок от червено цвекло доставя на организма необходимите хранителни вещества, за да се радваме на здрава и красива кожа и коса.

Сокът от червено цвекло действа прочистващо на кръвта, освобождава от токсини и излишна вода и в резултат кожата засиява.

Сокът може да се прилага и външно за подхранване и овлажняване. Редовната консумация осигурява здрав и равномерен тен на кожата и подпомага процесите на регенерация.

Тъй като съдържа мощни антиоксиданти, цвеклото защитава кожата от преждевременно остаряване като неутрализира ефекта на свободните радикали.

Сокът от червено цвекло може да се използва и като маска за лице – в комбинация с хума или сок от морков. Действа избелващо за кожата, ако се прави редовно в продължение на един месец.

Освен това е много полезен при сухота на скалпа. Неговите ензими разрушават натрупаните мъртви клетки и успокояват кожата на главата. Действа овлажняващо и облекчава сърбежа при пърхот. Комбинацията от сок от червено цвекло и оцет почиства скалпа от пърхота, а понякога помага и при псориазис.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама