Съвети как да предпазите косата си от хлорираната вода в басейна


Съвети как да предпазите косата си от хлорираната вода в басейна
Снимка: iStock/Guliver

Косата ни може да преживее много през летните месеци. Макар че никога не бихме се оплакали от хубавото време, силното слънце може да е сурово за нея и това е още преди да влезете в басейна. Там ви чака хлорираната вода, която може допълнително да я изтощи и изтъни.

За щастие можете да се предпазите от това и да запазите косата си здрава, продължавайки да се наслаждавате на времето, прекарано край басейна.

Как хлорът влияе на косата и как се отразява на боядисаната коса?

Хлорът оказва влияние върху косата, като всъщност премахва влагата и естествените й масла, което прави косата по-суха, по-малко гъвкава и по-склонна към начупване и накъсване. Накратко, хлорът е враг на косата. Той е изключително агресивен към боядисана коса, особено ако седите на слънце, тъй като това разгражда цветните молекули.

Как може да предпазите косата от хлор?

Винаги, когато сте край басейна, носете влажна кърпа на главата си. Тя ще предпази косата от ефекта, който има комбинацията между слънце и хлорирана вода върху нея.

Дали изплакването на косата преди плуване помага да се намалят щетите?

Има едно нещо, което можете да направите, за да намалите щетите. Просто изплакнете косата с вода, преди да влезете в басейна. Намокрянето на косата с чиста, прясна вода преди плуването може да я хидратира, така че да не абсорбира толкова вода в басейна, затова не е препоръчително да влизате в басейна със суха коса.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама