Съвети при избора на гланц за устни


Съвети при избора на гланц за устни
Снимка: iStock/Guliver

Има много начини да изберете правилният гланц за устни. Един от тях е да го съчетаете с цвета на кожата.

Ето как:

Светла кожа: розови, светло бежови или други светли и не много наситени цветове

По-тъмна кожа: наститено бежови, тъмно розови и винено червени нюанси

Тъмна кожа: дълбоки и наситени нюанси на червено, лилаво и шоколадово кафяво

Ако около устните са започнали да се появяват онези фини бръчици, издайници на възрастта, заложете на балсам за устни, който е максимално близък до тона на кожата ви и избягвайте ярките контрастиращи цветове.

Добре е да изберете гланц за устни с тънка четка, вместо такъв, който се стиска директно от тубичката. Четката позволява умерено и равномерно нанасяне на гланца за устни.

МАСКА ЗА СУХА КОСА СЪС ЖЪЛТЪК

Как да нанасяме гланц за устни?

Гланцът за устни може да се нанася на чисти устни. За да стои добре и да не се образува неприятно натрупване на продукта по ръба на устните, те трябва да са добре почистени. Можете да ги почистите нежно с хавлиена кърпа или скраб за лице. Отстраняването на мъртвите клетки ще осигури нежна и гладка основа за гланца.

Можете да нанасяте гланца и върху червило. Тук най-добре е да изберете прозрачен гланц за устни, защото той най-добре ще подчертае цвета на червилото ви.

Съвет: Нанасяйте гланца в средата на долната устна и с нежно движение на устните разнесете равномерно. Така ще имате умерен блясък.

Някои звездни гримьори съветват да удължите живота на гланца върху устните, като преди червилото или гланца (ако ще слагате само него), да нанесете балсам за устни или вазелин. Изчакайте 1-2 минути и нанесете следващия продукт върху устните. Той ще създаде добре хидратирана основа за вашия гланц.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама