Съвременни методи за трайно обезкосмяване


Съвременни методи за трайно обезкосмяване
Снимка: iStock/Guliver

Най-иновативните методи на трайно обезкосмяване

Човек и добре да живее, идва време да се сбогува с излишното окосмяване. Все пак, кой не иска кадифена кожа с идеална визия не само на плажа, а целогодишно? Досадната задача по премахване на косъмчетата е част от рутината на толкова много хора по света и изисква непрестанно вложение на време и усилия. За радост обаче, в контекста на 21-ви век, на помощ в мисия "сбогом, косми" за максимално дълго време има съвременни удобни, бързи, безболезнени и ефективни технологии. Сигурно вече се досещате, кои са те, а ние ще ви разкажем повече за тях.

Най-съвременните методи за лазерна епилация

Безспорно това най-модерният и все по-популярен метод за дълготрайно и почти изцяло безболезнено сбогуване с неприятните косъмчета, целогодишно. Лазерната епилация от последно поколение ви очаква в реномираните студиа не само по света, но и у нас на места като studio-impulse.com. Там ще откриете не просто високотехнологични лазери, а няколко различни типа технологии лазери, които предлагат цял спектър решения, подходящи за различните необходимости според индивидуалните характеристики на мъжете и жените, посещаващи тези центрове. Но, нека започнем отначало.

Как „работят“ лазерите?

Технологията е базирана на селективна фототермолиза. Казано на простичък език, лазерният лъч открива пигмента в косъма и го унищожава, без да уврежда околната тъкан. Това е дългосрочно, ефективно и супер удобно решение, което все повече хора избират. Край на бръсненето, кола маската и прочие традиционни остарели методики с неприятни чести странични ефекти като зачервяване и враснали косъмчета. Здравей гладка кожа! Нищо чудно, че проучванията сочат лазерите като абсолютни любимци в световен мащаб, а индустрията като генерираща все повече средства.

Каква е разликата между различните видове лазери за епилация?

Имат различна активна среда и дължина на вълната и съответно повлияват по-успешно един или друг тип тен и окосмение с различна дълбочина. Терапевтите в избраното от вас студио могат да направят аргументиран и правилен избор за най-правилното за вас решение.

Александритен лазер

Съвременен и модерен, той е един от основните типове актуални технологии. Има по-къса дължина на вълната от 755 nm, която не прониква дълбоко в подкожните слоеве. Предлага по-безболезнено решение, подходящо за хората с по-светла кожа и тъмно окосмение. Не е добър избор за хора с тен.

Nd и LP Nd: YAG

Тъй като този тип лазер (neodymium-doped yttrium aluminium garnet) е с най-дълга вълна, е най-подходящ за хората с по-тъмна кожа или окосмение. Малко по-болезнен, но пък неприятните усещания са сведение до минимум с помощта на различни решения за охлаждане, съпътстващи приложението на процедурата. А и предвид страхотните резултати, малко неудобство е напълно приемливо.

Рубинен лазер

Това е първата и най-стара методика за лазерна епилация. Въпреки, че е по-малко ефективен в сравнение с новите технологии, е подходящ за премахване на фини, светли косми при хора със светъл тен и по-светла кожа.

IPL (Intense Pulsed Light, интензивна импулсна светлина)

Всъщност, както подсказва и името, IPL не е точно лазер, а вид импулсна светлина, която обаче "работи" сходно на лазерите. Светлината се абсорбира от пигмента в косъма, натрупва се и се превръща в топлина, която уврежда или унищожава космените фоликули. Подходящо решение за хората, които имат забележима разлика между тена и цвета на окосмяването, особено при фини тъмни косъмчета и сравнително светла кожа. Като цяло, това е по-стара технология, която се пренасочва основно към решенията за домашно приложение.

Коя е най-подходящата епилация за вас?

Задача на терапевтите в избраното от вас лазерното студио е да ви осигурят персонализирано решение за възможно най-подходяща и ефективна епилация за вас. За различните зони на тялото и спрямо типа тен и окосмяване, те могат да предложат подходящо лечение на излишните косъмчета, като комбинират различните лазерни технологии. Затова, търсете добре оборудвано студио, което разполага с подходящия широкоспектърен арсенал от различни решения за епилация и съответно има знанията и уменията как да ги приложи във ваша полза, така че да получите най-добрия ефект. Открийте „вашия“ салон и кажете „сбогом, косъмчета“!

Бъдете красиви и бляскави, всеки ден!

Доброто самочувствие е ключово за благосъстоянието. Погрижете се за себе си не само като добавите още точки по линия гладка кожа, но и с по-фина и красива фигура. Достатъчни са малко време и добро желание, без големи вложения на средства. Не давайте пари за скъпи кремове, например тази домашна смес ликвидира целулита. Ходете повече пеш, забравете асансьора и открийте любимия си тип раздвижване – танци, тай чи, тае бо, със сигурност има нещо което си е точно вашето. Избирайте облекла, които подчертават предимствата на фигурата ви и не забравяйте да си сложите и усмивка, каквото и да ви предстои днес. Добрата визия и впечатление са избор! Направете го още днес.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама