Съвременни методи за трайно обезкосмяване


Съвременни методи за трайно обезкосмяване
Снимка: iStock/Guliver

Най-иновативните методи на трайно обезкосмяване

Човек и добре да живее, идва време да се сбогува с излишното окосмяване. Все пак, кой не иска кадифена кожа с идеална визия не само на плажа, а целогодишно? Досадната задача по премахване на косъмчетата е част от рутината на толкова много хора по света и изисква непрестанно вложение на време и усилия. За радост обаче, в контекста на 21-ви век, на помощ в мисия "сбогом, косми" за максимално дълго време има съвременни удобни, бързи, безболезнени и ефективни технологии. Сигурно вече се досещате, кои са те, а ние ще ви разкажем повече за тях.

Най-съвременните методи за лазерна епилация

Безспорно това най-модерният и все по-популярен метод за дълготрайно и почти изцяло безболезнено сбогуване с неприятните косъмчета, целогодишно. Лазерната епилация от последно поколение ви очаква в реномираните студиа не само по света, но и у нас на места като studio-impulse.com. Там ще откриете не просто високотехнологични лазери, а няколко различни типа технологии лазери, които предлагат цял спектър решения, подходящи за различните необходимости според индивидуалните характеристики на мъжете и жените, посещаващи тези центрове. Но, нека започнем отначало.

Как „работят“ лазерите?

Технологията е базирана на селективна фототермолиза. Казано на простичък език, лазерният лъч открива пигмента в косъма и го унищожава, без да уврежда околната тъкан. Това е дългосрочно, ефективно и супер удобно решение, което все повече хора избират. Край на бръсненето, кола маската и прочие традиционни остарели методики с неприятни чести странични ефекти като зачервяване и враснали косъмчета. Здравей гладка кожа! Нищо чудно, че проучванията сочат лазерите като абсолютни любимци в световен мащаб, а индустрията като генерираща все повече средства.

Каква е разликата между различните видове лазери за епилация?

Имат различна активна среда и дължина на вълната и съответно повлияват по-успешно един или друг тип тен и окосмение с различна дълбочина. Терапевтите в избраното от вас студио могат да направят аргументиран и правилен избор за най-правилното за вас решение.

Александритен лазер

Съвременен и модерен, той е един от основните типове актуални технологии. Има по-къса дължина на вълната от 755 nm, която не прониква дълбоко в подкожните слоеве. Предлага по-безболезнено решение, подходящо за хората с по-светла кожа и тъмно окосмение. Не е добър избор за хора с тен.

Nd и LP Nd: YAG

Тъй като този тип лазер (neodymium-doped yttrium aluminium garnet) е с най-дълга вълна, е най-подходящ за хората с по-тъмна кожа или окосмение. Малко по-болезнен, но пък неприятните усещания са сведение до минимум с помощта на различни решения за охлаждане, съпътстващи приложението на процедурата. А и предвид страхотните резултати, малко неудобство е напълно приемливо.

Рубинен лазер

Това е първата и най-стара методика за лазерна епилация. Въпреки, че е по-малко ефективен в сравнение с новите технологии, е подходящ за премахване на фини, светли косми при хора със светъл тен и по-светла кожа.

IPL (Intense Pulsed Light, интензивна импулсна светлина)

Всъщност, както подсказва и името, IPL не е точно лазер, а вид импулсна светлина, която обаче "работи" сходно на лазерите. Светлината се абсорбира от пигмента в косъма, натрупва се и се превръща в топлина, която уврежда или унищожава космените фоликули. Подходящо решение за хората, които имат забележима разлика между тена и цвета на окосмяването, особено при фини тъмни косъмчета и сравнително светла кожа. Като цяло, това е по-стара технология, която се пренасочва основно към решенията за домашно приложение.

Коя е най-подходящата епилация за вас?

Задача на терапевтите в избраното от вас лазерното студио е да ви осигурят персонализирано решение за възможно най-подходяща и ефективна епилация за вас. За различните зони на тялото и спрямо типа тен и окосмяване, те могат да предложат подходящо лечение на излишните косъмчета, като комбинират различните лазерни технологии. Затова, търсете добре оборудвано студио, което разполага с подходящия широкоспектърен арсенал от различни решения за епилация и съответно има знанията и уменията как да ги приложи във ваша полза, така че да получите най-добрия ефект. Открийте „вашия“ салон и кажете „сбогом, косъмчета“!

Бъдете красиви и бляскави, всеки ден!

Доброто самочувствие е ключово за благосъстоянието. Погрижете се за себе си не само като добавите още точки по линия гладка кожа, но и с по-фина и красива фигура. Достатъчни са малко време и добро желание, без големи вложения на средства. Не давайте пари за скъпи кремове, например тази домашна смес ликвидира целулита. Ходете повече пеш, забравете асансьора и открийте любимия си тип раздвижване – танци, тай чи, тае бо, със сигурност има нещо което си е точно вашето. Избирайте облекла, които подчертават предимствата на фигурата ви и не забравяйте да си сложите и усмивка, каквото и да ви предстои днес. Добрата визия и впечатление са избор! Направете го още днес.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


  • Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този четвъртък, 25 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Опитайте късмета си, никога не знаете кое сърце ще отключите и откъде любов ще получите. Телец Истинският късмет се падна на вас - здраве. Вижте още: Как да внесете повече радост в живота си според...

  • Хороскоп за днес, 25 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 25 юли 2024

    Научете какво ви очаква този четвъртък, 25 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днешният ден носи прилив на жизнена енергия, за която сте жадували. Изравняването на Луната с Марс предизвиква креативност във вашите проекти. Останете фокусирани върху целите си, тъй като може да се появят разсейвания....

  • 3 зодии, които ще имат невиждан късмет...
    3 зодии, които ще имат невиждан късмет през август 2024

    Това са зодиите, които са избрани от звездите да се радват на най-много късмет през август 2024. Във всичко ще им върви, така че трябва да се възползват максимално. Телец Съдбата ще се усмихне на всеки Телец, но само при условие, че най-после събере сили и направи крачка към по-добрия си живот. Ще...

  • Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този петък, 26 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Животът винаги предлага нов шанс, грабнете го! Телец Каквото искате днес, все ще става, късметът все ще ви огрява. Близнаци Радост чака ви голяма, съкровена и желана. Вижте още: 3 зодии, които ще...

  • 3 зодии, които обичат дълбоко (но не...
    3 зодии, които обичат дълбоко (но не прощават лесно)

    Това са зодиите, които обичат много страстно, не пестят думи и жестове, когато изразяват чувствата си, но също така могат да се обърнат на 360 градуса, когато ги нараните. Телец Венера, планетата на любовта и романтиката, която управлява хармонията в нашите емоционални привързаности, е планетарен...

  • Хороскоп за днес, 26 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 26 юли 2024

    Научете какво ви очаква този петък, 26 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днес е ден на интроспекция и съзерцание. Може да откриете, че обмисляте важни житейски решения или капитализирате минал опит. С Марс, който енергизира вашия знак, обичайната ви увереност и смелост се засилват. Използвайте...

виж всички виж всички
Реклама