Тенденции пролет/лято 2013 за красив и нежен грим


Тенденции пролет/лято 2013 за красив и нежен грим

Свежи, нежни и непринудени – такива са цветовете на актуалния грим за пролет/лято 2013-та! Времето се затопли, настроението се вдигна, партита започват и вие, естествено, искате да сте изключителна и всички погледи да са насочени към вас.

Гримът за най-горещия сезон на 2013 година се стреми да привлече вниманието към определена част от лицето. Тази, върху която искате да акцентирате - затова и тенденциите в грима за този сезон наблягат на подчертаването на очите, миглите или устните.

Запознайте се с тенденциите в грима за пролет/лято 2013 и прилагайте тези, които ви харесват и отиват най-много.

Очи, привличащи вниманието


Очна линия, молив за очи, сребърни сенки и розова спирала – силно гримираните очи са основен акцент този сезон. Разбира се, не е добра идея да ходите на работа с пет тона грим върху клепачите, но за вечерните партита можете да се отпуснете.

Не трябва да забравяте, че различните видове очи изискват различно очертаване с очна линия или молив. По-малките – отвън и само на долния клепач, по-големите – отвътре и на горния клепач.

За още по-изразителен поглед този сезон, на помощ идва бялото. Маркиране на вътрешния ъгъл на окото или в щрихи на други места, цветът е използван, за да се акцентират очите. За нажежаване на погледа белият цвят е комбиниран с сребро или платина.

Пищни мигли


Извитите мигли с няколко пласта спирала привличат вниманието към погледа по неповторим начин. Красивите очи не биват да остават незабелязани.

Този сезон се завръща и деветдесетарската линия за подчертаване долната линия на миглите. Вместо традиционното черно можете да използвате зелено, розово или какъвто друг цвят си пожелаете. Естествено, трябва да го съобразите с гамата на грима, който вече сте поставила.

Стил "поп”

Ярко розови устни и очи, гримирани в ярко жълто или ярко синьо – тази нова мода вероятно ще допадне много на тийнейджърките. За някое по-щуро парти така могат да се гримират и по-зрели дами. Помислете добре с какъв тоалет можете да съчетаете подобен грим.

Силен руж


За разлика от миналата пролет, когато властваше минимализмът и най-важното беше да изглеждате максимално естествено, сега се препоръчва да не щадите основата, ружа и гланца. Направете всичко необходимо, за да заличите малките несъвършенства по лицето си и да подчертаете неговите предимства без да прекалявате с грима. Приложен щедро над скулите за максимална структура, коралов или бронзов руж ще достигне до клепачите, където ще придаде по-интензивна дълбочина на очите.

Ах това розово...


Това е цветът на пролет/лято 2013. Розови сенки, розова спирала, розов руж и розово червило. Пробвайте да се гримирате по този начин. От вас зависи дали ще изглеждате свежа като майска роза и ще ходите така гримирана през деня или ще подчертаете с розово само очите си и ще оберете точките на някое вечерно събиране.

Матови устни


Това е тенденция, която остава от миналия сезон. Очите са много леко гримирани в неутрален цвят. Акцентът е върху устните ви. Използвайте кадифено червено или наситено розово червило. Този вариант е особено удачен за следобедни партита, посещение на концерти или театрални постановки. Красотата и женствеността винаги са на мода, а в този смисъл червените устни са черешката на тортата .

 

Надежда Георгиева

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама