Топ 3 причини зъбите ви да пожълтяват


Топ 3 причини зъбите ви да пожълтяват
Снимка: iStock/Guliver

Всеки от нас иска да има здрава и красива усмивка. Но знаете ли всъщност кои са основните причини за проблемите със зъбите, в това число и пожълтяването им?

Ядете много кисели плодове и зеленчуци

Плодовете и зеленчуците са много полезни и е хубаво да присъстват в диетата ви, но ако не искате зъбите ви да пожълтяват, трябва да внимавате колко и какво консумирате. Цитрусови плодове и сокове, домати, ананас, оцет, дресинги за салати, които са на основата на оцет – всичко това вреди на вашата усмивка.

Разбира се, това не означава да ги изключите от менюто си. Просто пийте много вода след консумацията им.

Пиете кафе

Въпреки че кафето може да донесе някои ползи за здравето ви , това е напитка, която може да бъде вредна за вашите зъби, твърдят зъболекарите.

Пиенето на 2-3 кафета на ден позволява на емайла да бъде в постоянен контакт с оцветител. Това води до появата на петна върху зъбите и дори тяхното пожълтяване.  

Всъщност проблемът не е в количеството, а в начина, по който пиете кофеиновата напитка. Пиенето на кафе по-бързо или дори с помощта на сламка може да намали времето, през което оцветяващите агенти се задържат в устата.

Същото важи и за газираните напитки.

Пушите

Химикалите в цигарите и тютюна имат оцветяващ ефект върху зъбите. Освен това тютюнопушенето е причина за редица здравословни проблем като заболяване на венците, кариес и сухота в устата.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама