Топ 5 унисекс хидратиращи крема за лице


Топ 5 унисекс хидратиращи крема за лице
Снимка: Clinique

Кремът за лице е понятие добре познато на всички, тъй като той е от козметичните продукти, които се използват и от мъже, и от жени. Изборът му обаче не е лесна задача и зависи от много фактори, като тип кожа, проблеми, с които се сблъскваме или възраст. Какъв продукт да изберем, така че ежедневната му употреба да ни носи най-много ползи?

Крем за лице за жени - какво трябва да съдържа

Изборът на подходящ хидратиращ крем за лице зависи до голяма степен от вашата възраст. Всяка млада кожа се нуждае от поддържане на адекватно ниво на хидратация, защита срещу загуба на влага, наличие на водосвързващи вещества и омекотяване на епидермиса. Това се отнася дори при акнеична и мазна кожа, която реагира на липсата на хидратация с повишено производство на себум. Следователно всеки добър крем за млада кожа е преди всичко овлажняваща или подхранваща козметика (с допълнителни липиди за много суха кожа), съдържаща множество хюмектанти (отговорни са свързването на водата в клетките) и емолиенти (предотвратяващи изпаряването ѝ), като хиалуронова киселина, урея, витамин Е, аргинин, глицерин. Не бива обаче да забравяме, че с възрастта нивото на веществата, отговорни за поддържането на хидролипидния баланс в нашето тяло, намалява, което води до отпускане и загуба на еластичност на кожата.

Крем за лице за мъже - какъв трябва да бъде

Мъжете, в сравнение с жените, обикновено имат по-хидратирана и подхранена кожа, която е по-малко податлива на стареене. Най-често срещаният тип кожа при тях е мазна или комбинирана, поради повишената активност на мастните жлези и увеличеното производство на себум. Това е свързано с по-силна защита срещу изсушаване и устойчивост на раздразнения, но и склонност към акне. Коя козметика ще отговори най-добре на нуждите на мъжката кожа? На първо място такава, която няма да оставя мазен блясък и неприятна лепкавост по лицето. Най-добрият овлажняващ крем за лице за мъже има лека, почти гелообразна текстура, която попива моментално, оставяйки усещане за свежест. Добре е такива продукти да съдържат съставки, които предотвратяват омазняването на кожата, като цинк.

Ето и кои 5 крема за лице си струва да пробват както мъжете, така и жените:

1. Крем Orientana с муцин от охлюв

Продуктът интензивно регенерира тъканите, повишава еластичността на кожата и я стяга, благодарение на което допринася за изглаждането на бръчките и предотвратява образуването на нови. Съдържащата се в него силно концентрирана слуз от охлюви овлажнява кожата в дълбочина и забавя процесите на стареене.

2. Дневен крем против бръчки L'Oreal Paris Revitalift Laser X3

Продуктът е създаден за хора, борещи се с видимите бръчки. Интензивно ги коригира и намалява, като прави лицето по-гладко и приятно на допир. Също така уплътнява клетките на кожата, подобрява състоянието ѝ и възвръща жизнеността ѝ.

3. Овлажняващ крем за лице Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion+

Марката Clinique е една от иконичните марки, когато става въпрос за грижа за кожата. Този хидратиращ крем на бранда възстановява естествения баланс на епидермиса и осигурява целодневна хидратация дори в най-дълбоките слоеве. Насища с витамини и минерали, а моментално попиващата формула оставя лицето копринено гладко.

4. Нощен крем за лице против несъвършенства Tolpa Sebio+ Cica-Cream

Съдържащата се в продукта салицилова киселина не само нежно ексфолира мъртвата кожа, отпушвайки порите, но и прониква дълбоко в тях, като ги почиства старателно. Екстрактът от канела намалява секрецията на себум. Лесно може да се сдобиете с него от онлайн магазин MAKEUP.

5. Крем за лице с хиалуронова киселина и глицерин Mixa Hydrating Hyalurogel Intensive Hydration

Той има лека гелообразна консистенция, която се абсорбира моментално и не запушва порите. Формулата на крема е обогатена с нискомолекулна хиалуронова киселина, която възстановява хидролипидния баланс на кожата. Активните природни съставки активират синтеза на колаген и еластин, задържат влагата и предпазват от вредното въздействие на свободните радикали.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама