Топ тенденции в естетичната медицина


Топ тенденции в естетичната медицина
Снимка: Thinkstock/Guliver

В модерното и динамично общество, в което живеем, красивата визия е стремеж на всеки. Все повече жени и мъже желаят да изглеждат добре, да запазят младежкото си излъчване, свежест и самочувствие, независимо от възрастта. Това е и причината за изключително бурното развитие на естетичната медицина през последните години. Разработват се нови технологии, създават се иновативни продукти с по-високо качество, с по-дълготрайно действие и по-малко странични ефекти.

Пациентите предпочитат щадящи процедури, с минимален риск и кратък възстановителен период. Все по-търсени са филърите, мезотерапията, лифтинг-конците, лазерите, ботулиновия токсин и другите нехирургични процедури, които имат бърз ефект, безболезнени са и не изискват откъсване от обичайния режим на работа. Естествено, те не могат изцяло да заместят пластичните хирургични интервенции, но до голяма степен могат да ги отложат във времето.

През последната година в естетичната медицина бурно навлязоха резорбируемите лифтинг-конци, които се сравняват по ефективност дори с хирургичния лифтинг. Те могат да се прилагат както в областта на лицето и шията, така и за повдигане на отпуснатата кожа по вътрешната повърхност на ръцете и бедрата, на корема и седалището. Лифтинг-конците водят не само до незабавен лифтинг на третираната зона, но и до стимулиране на собствената колагеновата синтеза. По този начин кожата се уплътнява и ефектът се задържа до 2,5 - 3 години.

Плазмолифтингът ( PRP – Platelet rich plasma или т.н. "вампирски“ лифтинг) е другата иновативна и модерна напоследък процедура. При нея се взема 3-4 милилитра венозна кръв от пациента, центрофугира се, отделя се плазмата, която впоследствие се инжектира в повърхностните слоеве на кожата на лицето, шията, деколтето или ръцете (може да се инжектира и в скалпа за лечение на различните видове косопад). Съдържащите се в плазмата протеини многократно увеличават способността на кожата да се уплътнява, хидратира и лифтира. Процедурата е чудесна за отпусната и фино набръчкана кожа, има моментален ефект, без опасност от усложнения и дискомфорт. От няколко месеца разполагаме и с продукт, комбиниращ незаменимите свойства на собствената плазма с хиалуронова киселина - Cellular Matrix, създаден в швейцарската лаборатория Regenlab. Cellular Matrix е уникална формула за ревитализиране, рехидратиране на кожата, ускоряване на колагеновата синтеза, повишаване на кожната еластичност и тонус.

Днес една от най-търсените процедури за подмладяване на кожата в световен мащаб са дермалните импланти или така наречените филъри. Това са вещества, които се инжектират в кожата с цел създаване на обем, запълване на бръчки, уголемяване на устни и т.н. Огромно е многообразието от филъри на пазара – съществуват стотици видове в зависимост от активната им субстанция, технологията на производство, продължителността им на действие и т.н. Най-общо те се разделят на перманентни, полуперманентни и резорбируеми. Важно е да се подбере най-подходящият за съответния проблем продукт, изхождайки от третираната зона, възрастта, тонуса на кожата, индивидуалните анатомични особености и много други фактори. Това зависи основно от опита на лекаря и неговата квалификация. Не по-маловажно е преди процедурата да се обсъдят евентуалните усложнения и странични ефекти, за да не се стига до неприятни изненади и разочарования.

Резорбируемите филъри остават най-широко използваните в дерматологичната практика, най-вече поради тяхната ефективност и безопасност. В по-голямата си част, тези продукти съдържат хиалуронова киселина, която се открива във всички живи организми и е отговорна за тонуса на кожата, поради способността си да свързва големи количества вода. При инжектиране, тя изглажда бръчките, създава обем, лифтира лицевия контур и околоочната област. Хиалуроновите филъри могат да се използват и за корекция на нос, брадичка, повдигане на веждите, тонизиране на кожата в областта на шията, деколтето и ръцете. Ефектът обикновено се задържа около 1 година, но с въвеждането на най-съвременните продукти, продължителността им на действие се увеличава до 1,5-2 години. Тези материали не само създават обем, но и стимулират собствената колагенова продукция, т.е. налице е остатъчен ефект, който е причина за по-добрия вид на кожата след разграждането на филъра.

Тези ценна информация ни даде дерматоложката д-р Антоанета Йорданова, с която ви запознахме преди време. Научете повече за нея ТУК.

Център по естетична дерматология "Скин Консулт“ вгр. София - бул. "България" 73, вх. Б, офис 204, тел: 0886 832 998 и гр. Бургас - ул. "Св. св. Кирил и Методий" 39, ет.1, тел: 0886 055 859.

До края на месец януари 2015 година всички може да се възползвате от 10% намаление на процедурите, предлагани от д-р Антоанета Йорданова в центъра й "Скин Консулт“.

skinconsult.bg

facebook.com/skinconsult

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама