Това са тенденциите при грима за 2017


Това са тенденциите при грима за 2017
Снимка: iStock/Guliver

Научете какво ще бъде модерно в грима тази година.

1. Руж вместо сенки

Ружът вече се премества и на клепачите, където играе ролята на сенки. Използвайте нежни, пастелни тонове като божурено розово или златист корал. Нанесете ружа по-пестеливо на скулите и малко по-интензивно върху клепачите, като покриете целия клепач. Подчертайте линията на горните мигли отвътре с черен или тъмнозелен молив и нанесете спирала.

2. Очна линия

Очната линия стои добре почти на всеки, без значение от повода и мястото. През 2017 тази тенденция се запазва, като се акцентира на очите. Цветовете са черно, среднощно синьо или тъмно виолетово. Можете да размажете леко линията с пръст за по-небрежен вид.

3. Гланцът за устни се завръща

Матовите устни полека-лека ще отстъпят място на бляскавите гланцове, особено през пролетта. Доста марки вече включват в колекциите си гланцове с блясък и металик частици. Недостатъкът на гланца е, че въпреки атрактивния вид, който придава на устните, той е доста нетраен.

4. Ретро скули

През 2017 се връща тенденцията от 80-те. Вместо на изпъкната част на скулите, нанесете ружа диагонално по костта, като изтеглите към слепоочията с плоска четка. За да не е прекалено контрастно, използвайте по-меки тонове с лек блясък.

5. Блестяща кожа

И през новата година се запазва тенденцията на „озарената“ кожа, но този път тя не изглежда „влажна“ като през последните няколко сезона. Можете да постигнете този ефект, като смесите озаряващ продукт с малко крем или фон дьо тен. Нанесете блясък на цялото лице или само на скулите, очите и устните.

6. Ярки цветове

Придайте изразителност на очите с дръзки цветове като розово, оранжево или златисто, в комбинация с подчертани вежди и по-ярък руж. Тази тенденция ще зарадва всички, които обичат да експериментират с грима.

7. Естествен вид

Дерматолозите съветват: колкото по-малко продукти за грим и грижа за кожата използвате, толкова по-добре. Не забравяйте, че красива кожа е здравата кожа. Колкото повече коректор, фон дьо тен и други продукти нанасяте, толкова по-голяма вероятност има да си създадете кожни проблеми. Тук не става въпрос за "естествения“ вид, който се постига с много продукти, а за използването на по-малко грим и разкриването на естествения здрав вид на кожата.

8. Зелени сенки

Зелените сенки са задължителни през 2017. Всички нюанси – от пастелно, нефритено зелено до наситения цвят на мъх имат място върху очите. Можете да нанесете бледо зелено върху целия клепач или да направите „опушени очи“ с по-наситен нюанс. Зеленото подчертава цвета на очите и им придава дълбочина.

9. Прозрачни цветове

През 2017 забравете за традиционните прахообразни сенки. Вместо това изберете кремообразна или гел текстура в розово, прасковено или теменужено, която стои леко и прозрачно и е особено подходяща за носене през деня. Нанесете малко количество с пръст и размажете. Завършете с няколко слоя спирала.

10. Миглите на Туиги

Кукленските очи на Туиги, модната икона от 60-те, се завръщат. Миглите са дълги, извити и подчертани. Гримьорите съветват да използвате изкуствени мигли на горните клепачи, вместо да наслоявате много спирала, която може да стои на бучки. Нанесете черна гел очна линия, преди да сложите изкуствените мигли. Във вътрешната линия на окото нанесете бял молив, за да изглежда по-отворено.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама