Tрендове в косите и грима от Седмицата на висшата мода в Париж (ВИДЕО)


Tрендове в косите и грима от Седмицата на висшата мода в Париж (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Седмицата на висшата мода в Париж очерта няколко значими тренда в косите и грима, коментира френското издание на Vogue. Те са израз на почит към традицията и миналото, макар и интерпретирани по нов начин.

Във фокуса е женствеността. Стилистите на Chanel предложиха на клиентите си традиционна кадифена панделка върху спусната коса на тила.

Вижте още: Balletcore: Chanel впечатли с тюл, волани и дантела (ВИДЕО)

Dior заложи на панделка тип диадема – шик решение, което може да претендира за типично френска елегантност. В унисон с налагането на запазената марка като модна стратегия гримьорите отново изтъкнаха подчертаните с черно очи.

Вижте още: Колекцията на Dior e вдъхновена от османските султани (СНИМКИ)

Моделите на Schiaparelli съчетаха умерения футуризъм с блясък по кожата на манекенките. Сенките с брокат и стегнатите кокове се завърнаха на подиума, допълвайки предпазливото послание на лукса за новия пролетно-летен сезон – просто разкош.

Ливанският дизайнер Ели Сааб представи на Седмицата на висшата мода в Париж колекция, вдъхновена от северноафриканските медини. В колекцията си той залага на класическа мода - в пясъчен тюл, небесен люляк, бледо розово, с арабски мотиви. Елегантността на тоалетите беше подчертана от прически с прибрана в обемен кок коса и нежен грим.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама