Трикове за контуриране на коса според формата на лицето


Трикове за контуриране на коса според формата на лицето
Снимка: Thinkstock/Guliver

Сигурно неведнъж сте срещали думата „контуриране“. Благодарение на гримьорската техника, нашумяла през последните години, жените по цял свят се научиха как да подчертават най-добрите части от лицето си. Днес ще ви запознаем с една нова тенденция, обвързана с прословутото контуриране. Известни холивудски коафьори наложиха популярната техника и при косата, съобразявайки формата на лицето с нюансите на боята за коса. Благодарение на тази новост, вече можем да подчертаем лицето си по неповторим начин, при това без да използваме грим всяка сутрин.

Кръгло лице

Кръглите лица обикновено се характеризират със силна костна структура. Ето защо светлите тонове е желателно да бъдат нанесени около линията на косата, докато по-тъмните – зад ушите и в долните краища на косата. Първите имат тежката задача да удължат лицето, а вторите да го подчертаят.

Овално лице

Дамите с овални форми на лицето са истински късметлийки и любимки на фризьорите! Ако искате да подчертаете допълнително формата, трябва да добавите дълбочина в цвета и да подсилите блясъка на косата.

Продълговато лице

Ако формата на лицето ви е по-продълговата, то тогава техниката омбре ще ви пасне чудесно! По-тъмните корени, комбинирани със светли краища, ще създадат илюзията за по-триъгълна форма на лицето и визуално ще го „вталят“.

Квадратно лице

Тази форма се характеризира с по-широки черти, които трябва да бъдат омекотени. Най-добрият начин за това е смесването на тъмни и светли нюанси при ъглите на лицето и около челюстта.

Сърцевидно лице

Острата брадичка е най-често срещаният проблем при дамите с подобна форма. Фризьорите предлагат да се заложи на по-светли тонове в зоната около челюстта, които да омекотят и да привлекат погледа към горната част на лицето.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Най-добрият начин да вземете най-доброто от останалите хора, е като им дадете най-доброто от себе си!

Робин Шарма

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама