За кожа без бръчки - масаж с пашкули на копринени буби


За кожа без бръчки - масаж с пашкули на копринени буби

Всички жени искаме да изглеждаме вечно млади, макар че има жени, които харесват бръчките си като Гуинет Полтроу. Ако искате да предотвратите появата на бръчки, може да си правите масаж с пашкули на копринени буби.

Според авторката на книгата "Японките не могат да остареят или да надебелят" гейшите в Киото ги използват от векове. "Японките имат мания на тема красива кожа. Те много по-лесно използват натурални продукти в сравнение с много жени на Запад", твърди писателката.

Младежкият вид на красивите ръце на жените, които извличат коприната от пашкулите в Китай и Япония през древността, подсказал на високопоставените дами за потенциала на пашкулите на копринените буби.

Пашкулите лесно могат да се намерят в интернет. Пакет от 10 пашкула струва около 4 паунда.

Пашкулите се накисват в топла вода, за да омекнат, а след това с тях се прави нежен масаж на лицето, като се обърне специално внимание на областите с бръчки. Всеки пашкул трябва да се използва само веднъж.

"Жените използват масло от тези пашкули като овлажняващ продукт в продължение на повече от 1000 години. Когато се накисне пашкулът, се отделя веществото серицин, което съединява копринената нишка. Това е един невероятен протеин, съдържащ 18 аминокиселини, които със сигурност ще помогнат за по-добрия вид на кожата", казва д-р Майкъл Прейгър, козметичен специалист.

Той обяснява, че серицинът действа като тънък филм върху лицето, като запечатва влагата, за да остане кожата хидратирана, като стимулира производството на колаген.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама