Забравете за увредената коса


Забравете за увредената коса
Снимка: iStock/Guliver

Стилизирането на косата е неизменна част от всекидневния ритуал на всяка жена. Прическата завършва тоалета и добавя финалните щрихи към тоалета и грима ни. Подходите често се различават в зависимост от това какво искаме, какви нужди има косата ни, колко време имаме, какъв ефект искаме да постигнем.... Има дами, прекарващи сутрините си пред огледалото с преса за коса в ръка, а други просто впръскват малко текстуриращ спрей секунди преди да излязат. Независимо от това кой тип резонира и как подхождате към презентацията на косата си, всички искаме едно – здрава и блестяща коса.

Но нека бъдем честни - балансът между стилизиране и полагане на грижа за косата е труден за поддържане. Няма как да има изправяне на коса без горене. Или пък има?

Здравето на косата мина на първо място пред вида и тази тенденция категорично се наложи на пазара. Наред с многото техники за стилизиране без увреждане като студено къдрене или безкрайно ресане след къпане с цел изправяне, започнахме да виждаме и техника, която всъщност наистина щади косата ни, докато същевременно ни прави красиви и щастливи.

Естествено, използването на по-високо специализирани устройства не е единственият начин да поддържаме добра грижа за косата. Голям набор от храни и витамини също могат да подпомогнат различни аспекти на това прическата ни да изглежда зашеметяваща всеки ден, но видимият ефект отнема много повече време.

Но това, което е по-впечатляващо е, че част от големите врагове на косата като сешоарът или машата за коса се превръщат от злодеи в приятели с нови, иновативни похвати. Някои от тях се стараят да запазят хидратацията на косата, други пък подхранват косъма с полезни за косата вещества като кератин или отрицателни йони в реалното време на употреба, а трети залагат на инфрачервени лъчи и аниони. И това е само началото...

Грижата за коса става все по-напреднала и все по-щадяща – нещо, за което много жени и техните коси мечтаеха, а иновациите в сферата като шампоан със силициева киселина или специализираното използване на инфрачервени лъчи идва да покаже, че мечтите могат да станат реалност.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама