Защо жените с къса коса са толкова секси?


Защо жените с къса коса са толкова секси?
Снимка: iStock/Guliver

Идеята, че жените с дълга коса се считат за по-привлекателни в очите на мъжете, се подкрепя от десетилетия с примери от съвременната поп култура и еволюционната психология. Въпреки това, едно ново проучване предполага, че късата коса е свързана с просто различни, но не по-лоши аспекти на женската привлекателност. Дамите с дълга коса се възприемат като „здрави и интелигентни“, докато красавиците с къси прически често се асоциират с „грижовност и смелост”. В края на краищата, всичко се свежда до предпочитания, но ето няколко сигурни причини защо жените с къси фризури са толкова секси.

1. Късата коса привлича внимание

Късите прически се открояват от останалите, така че няма начин да бъдете незабелязани. Ако една жена може да накара едно „пикси” да работи за нея, то значи тя определено знае как да привлича правилното внимание.

2. Разкрива лицето и шията

Може би сте забелязали, че на много модни ревюта моделите носят косите си прибрани и „опънати”, за да разкрият лицето си колкото е възможно повече. Това е така, защото косата обикновено разсейва и скрива женските черти. С две думи - късите прически оставят женската красота да блести.

3. Излъчва увереност

Много известни дами заложиха на къси прически и определено не сбъркаха – Ема Уотсън, Уинона Райдър, Натали Портман и още куп други. Те излъчват увереност и сила, което определено привлича не само срещуположния пол, но предизвиква и възхищение у нежния.

4. Поддържа се по-лесно

Помислете колко време отнема стилизирането на дълга прическа. От тази гледна точка, късата прическа определено е печеливша, защото освен че можете да я оформите за 15 минути, но и нямате нужда от куп продукти, в това число и боя за коса.

5. Не се „пречка”

Мъжете споделят, че водещ фактор, заради който ценят късата коса, са гушкащите предимства. Повечето от тях не харесват, когато косата на приятелката им попадне в очите и устата. Още по-малко пък се радват на косми, разпръснати из апартамента и банята.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама
Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама