100-годишната икона Айрис Апфел: Цветовете са забавни и модата трябва да бъде такава


100-годишната икона Айрис Апфел: Цветовете са забавни и модата трябва да бъде такава
Снимка: H&M

Айрис Апфел е известна със своята отличителна мода, неповторима индивидуалност и смели визии. Тя вярва в идеята, че стилът и вдъхновението могат да дойдат от всяко едно място, независимо от цената. Колекцията Iris Apfel x H&M, налична от 31 март, предлага разнообразие от зашеметяващи модели, предназначени за всички. Облеклото и аксесоарите са създадени, за да подчертаят независимата индивидуалност и оригиналното усещане за стил на Айрис.

Колекцията се отличава със закачлив микс от текстури, модели и кройки. Ключови за колаборацията са жакардовият костюм с бродерии, обемното яке с волани от тюл и плисираната пола с десен на цветя от ирис. Дъга от приказни и ярки цветове — жълто, изумрудено зелено, сияйно виолетово, ярък тюркоаз, оранжево – оживява в моделите. Линия от бижута и аксесоари също е създадена, за да допълни гардероба.

Вдъхновени от любовта на Айрис Апфел към наслояването, аксесоарите са обемни, с изображения на различни теми като растения, животни, съкровища от друг свят и други.

Разкажи ни повече за сътрудничеството ти с H&M.

Не мисля, че висшата мода трябва да бъде с висока цена. Някои от любимите ми модели през годините са били повече от бюджетни. Трябва да намериш кройките и десените, които работят за теб и това, което обичаш. За да направиш това, трябва да имаш възможност да експериментираш и да опитваш нови неща. H&M са пионери в предлагането на страхотна мода, която е достъпна. Марката успява да предостави стил на страхотни цени. Именно затова това сътрудничество беше перфектна възможност за мен.

Разкажи ни малко повече за колекцията Iris Apfel x H&M.

Колекцията предлага страхотни модели, които могат да се използват като основа, за да може всеки да открие своя собствен стил. Не искам хората да се обличат като мен или да мислят като мен – не е това идеята. Искам да мислят за себе си, да намерят цветовете, кройките, аксесоарите и комбинациите, които работят за тях. Да използват въображението си и да носят това, което обичат. Трябва сам да вдъхновяваш стила си. Какво те прави щастлив?

Какво е вдъхновението ти за създаването на колекцията?

Не знам от къде идва вдъхновението ми. Обичам да експериментирам, любопитна съм и ми харесва да опитвам нови неща. Правя това, което чувствам за правилно, импровизирам. Понякога ми се получава, понякога не. Но винаги е много вълнуващо. Когато създавам дизайни, искам те да ме карат да се усмихвам и да се чувствам щастлива. Много се забавлявах с тази колекция. Моделите са закачливи, изпълнени с движение, цвят, радост и различни възможности – точно тази съвкупност трябва да бъде и стилът. В съвременния живот липсва блясък, фантазия и хумор. Трябва да ги върнем обратно. И от къде да започнем, ако не от гардероба си.

Кажи ни защо избра тази въздействаща и ярка цветова палитра за колекцията.

Обожавам цветовете. Колкото по-ярки са, толкова по-добре. Обичам начина, по който ме карат да се чувствам. Цветовете са забавни и модата трябва да бъде такава! Тази колекция има много силни цветове – жълто, зелено, виолетово, тюркоаз, оранжево. Една истинска дъга, нали?

Разкажи ни повече за хората, които искаш да носят колекцията.

Мисля, че част от проблема е това, че хората днес се обличат прекалено еднотипно. Всички изглеждат еднакво, носят едни и същи неща. Обличат това, което е на мода – това, което им се казва да носят. И това е ужасно. Искам да видя личността и характера. Не се страхувайте да експериментирате, да изразявате себе си с това, което носите. Стилът е във вашето ДНК, затова трябва да разберете кои сте първо. Когато намерите себе си, ще намерите и стила си. Вашата личност, вкусът, уникалната ви визия – това винаги е на мода. Недейте да се опитвате да приличате на всички останали. Стремете се да приличате на себе си. Ако се обличате по начина, по който искате, винаги ще изглеждате прекрасно, защото се чувствате така – ще бъдете себе си. В крайна сметка мисля, че е много по-добре да сме щастливи, отколкото добре облечени.

Разкажи ни малко повече за ключовите модели в колекцията.

Обичам тюркоазения костюм. Той е един от любимите ми модели. Направен е от божествен жакардов плат с прелестни апликации, които са бродирани върху него. Изработката и кройката са брилянтни – изглежда наистина страхотно. Лилавото яке от тюл също е приказно. Такъв обем! Толкова е закачливо и луксозно. Когато го облечеш се чувстваш страхотно. И разбира се аксесоарите. Големи, смели, диви. Идеални са за наслояване. Може да ги комбинирате с различни модели, които вече имате, и ще отиват на всяка ваша визия. Обичам тази универсалност!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама