3 начина да направите обувките си по-удобни


3 начина да направите обувките си по-удобни
Снимка: iStock

Имате ли обувки, които наистина обичате, но не са ви толкова удобни, колкото би ви се искало? Има начини как да се справите с този проблем. Днес ще ви предложим няколко идеи как да ги носите, без да ви убиват и да ви правят ранички по краката.

За да не ви се пързалят краката

Когато купувате нов чифт обувки, няколкото минути, които имате в магазина, за да ги пробвате, понякога не са достатъчни, за да разберете дали ще имат хлъзгава стелка. Ако това ви се случи, залепете върху стелката лейкопласт. По този начин грапавата повърхност на лейкопласта ще  помогне да не се плъзга кракът ви, когато ходите.

При тесни обувки

Ако опитате този трик, може да не се налага да се сбогувате с тесните обувки. Просто обелете един картоф и го сложете в обувката за една нощ. Ако е необходимо, можете да го оформите така, че да пасне на върха на обувката. Влагата от картофа ще помогне на обувката да стане малко по-широка. На сутринта не забравяйте да избършете всички остатъци.

Когато джапанките се трият в пръстите на краката ви

Лесен начин да избегнете мехури/ранички, причинени от триене между джапанките и кожата, е да нанесете малко прозрачен лак върху местата, където усещате, че има неприятно триене.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама