59-годишна жена направи революция в света на моделите


59-годишна жена направи революция в света на моделите

Ясмина Роси предизвика революция в света на моделите – и същевременно вдъхнови милиони обикновени жени. Роси е на 59 години и е започнала да работи като модел в края на 20-те си години – възраст, в която повечето модели вече са "твърде стари" и са принудени да се оттеглят.

Когато е на 45, кариерата й е във възход и тя работи за големи компании като MasterCard, AT&T и Macy's. Не само се снима за известните марки на възраст, за която се казва, че "най-доброто е вече зад гърба й”, но и позволяват бръчките й да се виждат на снимките, като акцентира на естествената красота. "Харесвам се повече сега, отколкото преди 20 години”, казва тя. "Тялото ми е по-хубаво и се чувствам по-щастлива, отколкото на 20”.

На въпроса каква е тайната й рецепта за красота, Роси отговаря, че няма такава. "Всичко, което правя, е да ям органична храна – дълго преди това да стане мода”, обяснява тя. "За кожата си използвам масла. Поддържам косата си с рапично масло и веднъж седмично правя пилинг на тялото със зехтин и захар. Ям по едно авокадо на ден, органично месо и риба."

Роси казва, че упражненията са ключът към добра форма, но с тях също не трябва да се прекалява. "Това е много важно", казва тя. "И не вземайте лекарства, ако е възможно. Вървете с природата, а не срещу нея – това е основното правило за всичко”.

Каквато и да е тайната на нейната красота, успехът на Роси е много повече от нейно лично постижение. Тя променя начина, по който красотата се представя в модните среди. Въпреки че има да се извърви дълъг път, Роси разчупи клишето и направи стъпка в правилната посока – особено на фона на възрастовата дискриминация срещу жените.

ВИЖТЕ ОЩЕ СНИМКИ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама