6 грешки, които допускаме при избора на обувки


6 грешки, които допускаме при избора на обувки
Снимка: iStock/Guliver

Знаете ли, че през XIV век размерът на обувките се е определял със сноп ечемик? Днес е много по-лесно да определите своя номер и въпреки това намирането на удобен чифт обувки се оказва предизвикателство. Има много подробности, които пренебрегваме и в крайна сметка купуваме красиви, но крайно неудобни обувки. Ето част от грешките.

1. Не знаете какви обувки да търсите

Това може да изглежда странно, но ето прост пример - не всички маратонки са създадени за спортуване. Освен това, различните спортове изискват различни видове обувки – за бягане трябва да има подкрепа на свода, тези за ходене да са с повдигната пета и т.н. Ако спортувате в обувки, предназначени за ходене, те ще се съсипят много бързо. Ето защо трябва да вземете предвид причината, която стои зад вашата покупка.

4 ТЕНДЕНЦИИ ПРИ ОБУВКИТЕ ЗА ПРОЛЕТ 2021

2. Обръщате внимание само на размера

Разбира се, размерът е едно от най-важните неща, които трябва да се вземат предвид при пазаруване на нови обувки. Но дори обувките да ви станат, може да е твърде рано за покупка. Плъзга ли се стъпалото напред? Стиска ли ви на пръстите? Частта на глезена добре ли е уплътнена?

3. Пробвате обувките върху мокет или килим

В много магазини за обувки в близост до огледалото има килими. Но този интериорен детайл всъщност ви кара да си купувате грешен чифт обувки. Всяка мека повърхност кара подметките да се чувстват по-удобни и въздушни, отколкото са.

4. Не ходите достатъчно дълго

5 стъпки пред огледалото не са достатъчни, за да разберете колко удобни са обувките на краката ви. Препоръчително е да носите всеки чифт поне по 5 минути. Това означава, че ще трябва да се разхождате из магазина доста повече от обикновено, независимо дали ви е срам, или не.

5. Купувате твърде отворени обувки

Тук не става въпрос за стил. Горната част на някои сандали има само една каишка, която определено не може да държи стъпалото толкова добре, колкото би трябвало. Ето защо обувките не са стабилни и краката ви ще се уморят по-бързо.

6. Пробвате с грешни чорапи

За да намалите шансовете за грешна покупка, трябва да пробвате с чорапи, с които планирате да носите обувките. Например, ако купувате зимни ботуши, няма смисъл да ги пробвате с тънки летни чорапи, а с вълнени.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама