8 трика как да оцелеете на високи токчета през лятото


8 трика как да оцелеете на високи токчета през лятото
Снимка: iStock/Guliver

През летните месеци има толкова социални събития и специални поводи, които просто крещят да облечем ефирна рокля и красиви токчета. И макар високите обувки да са адски елегантни, да издължават краката и т.н., към края на вечерта на всички ни се иска да ги хвърлим и повече да не ги виждаме! Затова вместо да носите допълнителен чифт балеринки на следващата сватба, на която сте канени, прочетете тези трикове за "оцеляване" на висок ток.

1. Поставете обувките във фризера

В случай, че сте си купили нови обувки, с които тепърва ще трябва да се "опознавате", поставете ги в камерата на хладилника за 30 минути. Ще усетите как след това обувката заема формата на топлото ви стъпало.

2. Чорапи и топла вода

Намокрете чифт дебели памучни чорапи с топла вода, след което ги обуйте и постойте така 20-30 минути в неудобните обувки. Гарантирано ще омекотите острите ъгълчета, които биха ви направили пришки.

3. Силиконови лепенки

Във всеки магазин за обувки вече се продават силиконови лепенки, които да залепите на определени места в обувката. Тези уплътнения ще ви спестят болката във "възглавничките" на стъпалото.

4. Хидратиращ крем

Ако намажете стъпалата си обилно с хидратиращ крем, то ще си спестите доста ранички, благодарение на мазния филм, който ще предпази нежната кожа.

5. Бебешка пудра

Сандалите на ток могат да бъдат доста коварни през топлите месеци. Използвайте бебешка пудра върху стелката, за да предотврати изпотяването на крака и хлъзгането след това.

6. Носете обувките вкъщи

В случай, че сте се сдобили с нов чифт изящни токчета преди някой повод, носете ги ежедневно вкъщи. Започнете с 30 минути, после час и така докато стигнете 2-3 часа. Постепенното "разтъпкване" няма да нарани краката ви, както би се случило, ако ги обуете веднага за цяла вечер.

7. Купувайте по-голям размер  

Това е известен холивудски трик, от който се възползват всички знаменитости. По-големият номер, дори да е само с 0.5-1см ще осигури пространство на стъпалото ви, ако се подуе от топлината, напрежението или дългото стоене на крак.

8. Не събувайте обувките

Дори красивите ви токчета да ви убиват бавно, не се изкушавайте да ги събуете под масата, защото повторното им обуване ще ви се стори наистина кошмарно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама