И Versace се отказа от естествените кожи


И Versace се отказа от естествените кожи
Снимка: iStock/Guliver

Донатела Версаче обяви, че луксозният моден бранд на семейството й няма да използва повече естествени кожи в своите продукти.

В интервю за британското списание "1843" (част от The Economist) италианската кралица на модата и творческият директор на Versace съобщиха че ще спрат практиката, без да дадат повече подробности относно промените

"Кожа? Не, благодаря. Не искам да убивам животни в името на модата", категорична бе дизайнерката през изданието.

Централата на Versace в Милано, Италия не беше открита за коментар по темата.

С решението си Versace се присъединява към редицата други модни марки, включително Armani, Calvin Klein, Hugo Boss и Ralph Lauren, които също изхвърлиха кожите от колекциите си.

Досега луксозният бранд се съпротивляваше срещу подобна промяна, тъй като кожените изделия винаги са били неизменна част от колекциите му.

Според "Хюмейн съсайъти интернешънъл" (HSI) в историята си модната къща е използвала много и различни кожи в колекциите си - от визон до нотовидно куче. Същото доказва и последната колекция на Versace Есен/Зима 2017 година, в която са включени лазерно изрязани кожени палта от норки и лисици.

"Versace е изключително влиятелна луксозна марка, която символизира ексцесиите и блясъка, така че решението й да спре да използва кожа в дефилетата си доказва, че "състрадателната мода" е най-голямата тенденция в момента", коментира събитията Клеър Бас – изпълнителен директор на HSI.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама