Иновативна кръгова мода в Conscious Exclusive SS20


Иновативна кръгова мода в Conscious Exclusive SS20
Снимка: H & M

Поезията и красотата се съчетават с иновациите в 11-та колекция Conscious Exclusive. Вдъхновението е взето от бляскавото пътуване с влак, конкретно Le Train Bleu – елегантен нощен влак, пътуващ от Кале до Френската Ривиера през двадесетте години на миналия век. Както винаги при тази колекция, основният фокус е върху иновативните материали, допълнителните устойчиви процеси и дизайна, който гарантира дълъг живот.

Основните артикули включват дълга бална рокля от рециклиран полиестер, мини рокля от рециклирана тафта с плисирани ръкави, ежедневна рокля от CIRCULOSE® с волани, блуза от рециклирана тафта с украсени ръкави и деним, изработена от 100% небоядисан органичен памук. Аксесоарите включват коктейлни чехли на равна подметка с декорация от рециклирани стъклени мъниста (останали от предишна колекция) и чанта от VEGEA™ - иновативен материал без животински съставки.

RENU™ представлява висококачествен рециклиран полиестер. За разлика от обикновеното рециклиране на полиестер, уникалният процес на RENU затваря целия производствен цикъл, като превръща дрехите и текстила, които иначе биха били изхвърлени, в нови материи.

CIRCULOSE® е естествен материал, добиван от износен деним и използван текстил, вместо от дървесина и памук. Отделените целулозни влакна се разтварят в чиста, биоразградима пулпа, след което се преработват в нови влакна, прежда, материи и дрехи.

VEGEA™ е иновативен материал без животински съставки, отчасти изработен от вторичните продукти от винопроизводството. Отпадъчните люспи, стъбла и семена на гроздето се превръщат в красива алтернатива на кожата.

ECONYL® е нишка, регенерирана на 100% от изхвърлени рибарски мрежи и други найлонови отпадъци, което спомага да се намали вредното въздействие върху климата и допринася за поддържането на по-чисти морски пространства. Благодарение на високото си качество, Econyl® може да замени обикновените найлонови нишки, без да променя производствената верига и без да компрометира качеството.

За боядисването на някои от дрехите се използва естествена боя, която съдържа по-малко химикали и добавки в сравнение с обикновената боя. Дрехата се потапя в смес от вода и преварени кафе зърна, събрани от нашите офиси, докато се получи желаният цвят.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама