Как да организираме есенния си гардероб


Как да организираме есенния си гардероб
Снимка: iStock/Guliver

Всички сме изпадали в ситуацията да закъсняваме за работа и да не можем да намерим онази пола, която сме решили да обуем точно днес! Едва затваряме чекмеджетата, закачалките са на път да се счупят, а ние нямаме ни най-малка представа откъде са се взели всички тези дрехи… Е, може би е време за организация на есенния гардероб. Ето и как да я направите бързо, лесно и ефективно.

Оценете

Краят на даден сезон е чудесно време да помислим за това кои дрехи наистина носим и ще продължаваме да носим. Извадете всичките си есенно-зимни одежди на леглото и започнете да ги „оценявате”. Действайте на принципа „ако не е обличано повече от година – в боклука”. Бъдете смели и не правете компромиси!

Комбинирайте

В случай, че не сте напълно убедени дали дадена дреха трябва да изчезне от гардероба ви, преминете към план Б. Започнете мислено да комбинирате евентуални аутфити (но само такива, които наистина бихте носили!)

Категоризирайте

Всеки гардероб, шкаф и етажерка трябва да бъдат категоризирани, за да не настъпва хаос след няколко отваряния. Категоризирайте дрехите, които най-често носите (например ризи) и ги поставете най-отпред. В случай, че използвате рафтове – най-високите рафтове трябва да са с дрехите, които най-рядко влизат в употреба.

Задайте посока

Закачалките в един подреден гардероб винаги трябва да гледат в една посока. Това ще ви помогне по-лесно да „прелиствате”, а освен това ще избегнете неприятното оплитане на няколко закачалки.

Бъдете стратег

Един хитър трик, който ще ви спести много пространство и нерви – Когато взимате дреха от гардероба, местете празната закачалка най-отпред. Така никога няма да ровите, за да намерите свободна, а и дрехите ви ще заемат по-малко място, когато са разположени плътно една до друга.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама