За първи път модел по буркини в Sports Illustrated (снимки)

  • За първи път модел по буркини в Sports Illustrated (снимки)
    Дата: Снимки: Getty Images/Guliver
Дата: 02.05.2019 Снимки: Getty Images/Guliver
Iwoman.bg

Американското списание Sports Illustrated е известно с горещите си снимки на разголени модели. Този път изданието реши да провокира, като за първи път засне фотосесия на жена, която носи хиджаб и е облечена в буркини. Става въпрос за Халима Аден.

На кадрите 21-годишното момиче, което изповядва исляма, позира в различни модели бански костюми, които напълно покриват тялото й.

Халима споделя в кратко видео, че това е сбъдната мечта за нея и дори не знае как да го опише.

"Не се променяйте... Променете ИГРАТА! Дами, всичко е възможно!!! Да бъда на страниците на Sports Illustrated означава много повече. Това изпраща съобщение на моята общност и на света, че жените с различни истории, външен вид и възпитание... могат да бъдат заедно и да бъдат почитани. Благодаря много на целия екип, че ми дадоха тази невероятна възможност", пише Аден към един от кадрите.

Халима е сомалийка и прекарва детството си в бежански лагер в Кения. Когато е на 7 години, заминава със семейството си за САЩ. Тя всъщност е и първата манекенка, която дефилира по модните подиуми в Ню Йорк, Милано и Лондон с хиджаб.

Това не е единствената новост при Sports Illustrated. За първи път броят, посветен на банските, излиза през май, а не както е по традиция - през февруари.

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.