Алесандро Микеле е новият творчески директор на Valentino (СНИМКА)


Алесандро Микеле е новият творчески директор на Valentino (СНИМКА)
Снимка: Instagram/Vogue Italia

Само седмица след като обяви, че Пиерпаоло Пичоли се оттегля от ролята си на творчески директор във Valentino, италианската модна къща обяви неговия наследник - Алесандро Микеле. 51-годишният Микеле може да се похвали с впечатляваща автобиография и мнозина смятат, че ще е чудесно допълнение към екипа на италианския бранд!

Вижте още: Завръщане при Тюдорите: В дома-музей на Алесандро Микеле (ВИДЕО и СНИМКИ)

Той накара феновете да гадаят за следващия му ход, откакто напусна поста главен дизайнер на Gucci в края на 2022 - работа, която заемаше седем години.

Кога ще видим колекция?

Според Vogue Business, дебютната колекция Valentino на Michele за пролет/лято 2025 ще излезе на подиума този септември по време на Седмицата на модата в Париж.

В изявление, споделено в Instagram, Микеле нарече новото си назначение „невероятна чест“, добавяйки, че изпитва едновременно „огромна радост и огромна отговорност да се присъедини към Maison de Couture“.

„Търся думи, за да опиша радостта, да я разгледам, наистина да предам това, което чувствам - усмивките, които изригват от гърдите, блаженството на благодарността, което озарява очите, онзи ценен момент, когато необходимостта и красотата се протягат и се срещат. „Радостта обаче е толкова живо същество, че ме е страх да не я нараня, ако се осмеля да произнеса името ѝ.“, продължи той.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама