Burberry Есен-Зима 2018/19 - носталгия по миналото с поглед в настоящето


Burberry Есен-Зима 2018/19 - носталгия по миналото с поглед в настоящето
Снимка: Instagram

Burberry представи моделите си за Есен/Зима 2018-19 на Седмицата на модата в Лондон. Това е последната колекция на дизайнера Кристофър Бейли за марката.

След повече от 17 години работа за модната къща той се поклони за последен път. Представи тоалетите си и закри ревюто си, "развявайки" знамето на ЛГБТ обществото... макар и под формата на пъстроцветна пелерина от изкуствена кожа в цветовете на дъгата.

Някога легендарните карирани шапки на Burberry в бежово, черно и червено - толкова популярни през 90-те години на миналия век, се завърнаха на модния подиум заедно с вдъхновените от 80-те анцузи от естествена коприна и обемни якета. Не отсъстваха и класическите шлифери на бранда, които наложиха Burberry като символ на лукса не само във Великобритания, но и по света.

Пътроцветните плетива под прозрачните рокли тениски, както и макси полите в комбинация с овърсайз суитшърти и маратонки пак напомняха за креативния дух, смелостта и нестихващата иновативност на Бейли.

"Колекцията наистина е мишмаш. Меланж от толкова много неща. Смисълът на шоуто бе да покажа колко вълнуващо и позитивно е бъдещето. Надявам се, че ще бъде. Аз съм оптимист", каза Бейли зад кулисите.

Официално 46-годишният дизайнер се оттегля на 31 март, но ще продължи да помага на Burberry с прехода до края на тази година. Към момента така и не е ясно кой ще поеме поста му, но слуховете сочат към Фийби Фило, която през декември миналата година обяви, че напуска модната къща Celine.

"Следващият, който има привилегията да заеме мястото ми, е невероятно щастлив и съм сигурен, че ще сътвори великолепни неща и че ще процъфти", издаде единствено Бейли.

Aaliyah, Diacaria and HyunJi backstage, wearing pieces from the February 2018 collection . #BurberryShow #LFW

Публикация, споделена от Burberry (@burberry) на

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама