Цветна пролет в очилата


Цветна пролет в очилата

С началото на всеки сезон започва трескаво вълнение около новите модни тенденции и именно очилата са аксесоарът, който издава стила, чувството за мода и елегантност. Водеща тенденция при слънчевите и диоптрични очила за сезона е разнообразието от цветове. Те определят колорита и цялостното настроение на пролетната визия и ни потапят в магнетичното звучене на пролетно-лятната палитра.

"Освен това изключително актуални продължават да са класическите ретро форми, които са издължени – стават по-котешки и по-кръгли”, обяснява г-н Павел Цветков от българската марка очила KWIAT. Всички, които искат да привлекат погледите със стилна визия в актуален цвят, могат да вземат предвид и неговите експертни съвети по отношение на цветните модни тенденции при очилата.

Гореща тенденция: синьо-зелен разкош

През пролет-лято 2013 синьо-зелените оттенъци са абсолютен хит в модните колекции на брандовете и популярните дизайнери. Това важи с пълна сила и за очилата, където наситените цветове звучат много шикозно и елегантно. „Зелен ултрамарин” е нюансът, познат още като изумрудено или „патешко зелено”. Горещата колоритна тенденция присъства и в ювелирните творения от най-новата колекция на българските очила KWIAT. Така, че по-смелите представителки на нежния пол могат да заложат на изключително актуалния изумрудено зелен цвят, подходящ, както за дами със светла коса, така и за брюнетки.

С цвят на вино, горчица и тиква

Дамите, които държат на по-класическата, но актуална визия спокойно могат да се доверят на винения цвят или така нареченото бордо, което звучи стилно и аристократично. Подходящо е както за офиса, така и в ежедневието или за официални събития. Тази гама отива много на дами в зряла възраст и хора с по-светла кожа.

Кобалтов шик и сива елегантност

Тъмните нюанси на синьото се открояват в дизайнерските творения както на KWIAT, така и на други популярни модни марки очила. Кобалтовото присъства в металически вариант като матов наситен цвят или под формата на принт. Тази изискана тоналност е идеално решение за топлия сезон, защото грабва вниманието и е подходяща за различни поводи. Освен кобалтовият шик, не бива да се пренебрегва и неутралният сив цвят, който може да се комбинира с всички останали нюанси, за да балансира и да придаде шик на визията. Интересно модно предложениe, подходящо и за жените, и за мъжете, е актуалната комбинация – матово и лъскаво черно със сиво.

Виолетов разкош и пастелно розова нежност

Още една колоритна порция цветове е миксът от пастелни, наситени, класически и авангардни багри. Лилавите отенъци са едни от най-магнетичните в цветната палитра, защото носят усещане за сила, власт и сексапил. Дизайнерите рядко пренебрегват виолетовия разкош през пролетно-летния сезон и тази година не е изключение. Различните нюанси на този цвят – лавандулово, патладжан, синя слива и други – дават и прекрасна възможност за избор при очилата. Меките пастелни нюанси на розовото от друга страна, ще изкушават почитателките на романтичната и стилна визия. Чувствени и женствени предложения, вдъхновени от този прекрасен цвят виждаме в модели от последната колекция на KWIAT.

И още. . .

Злато, сребро и всякакви други метални отблясъци ще придават разкош и шик на визията през топлите сезони. Няма да сгрешите и ако се спрете на очила с изчистена форма, издържани в нюансите на тютюнево зелено. И все пак ако имате колебание на кой нюанс да заложите, винаги можете да изберете класическото черно. Този цвят е неподвластен на времето и се е превърнал в синоним на думата елегантност. По тази причина присъства в почти всички модели от колекцията слънчеви очила KWIAT за 2013 г.

В двата основни цвята – черно и бяло и с унисекс форма българската марка предлага и класически модел слънчеви очила с националния трибагреник.

Независимо от актуалните тенденции в цветовете и формите, при очилата винаги трябва да е модерно това, което ни отива и това, което ни е удобно, защото те, освен мода, са и здраве – съветва г-н Павел Цветков.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама